Voor schrijvers, door schrijvers

Kort verhaal

Kort verhaal
Inzendingen: 1004
Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! In deze schrijfactiviteit is ook ruimte voor reisverhalen en flitsverhalen.
 
 "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef.
" Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen."
Engelen bestaan
© Jan Boxem op .
Aantal hits: 131
Engelen bestaan
“We moesten meteen handelen. We konden niet op de uitslag wachten”.
Op een woensdagmiddag reed ik haar voorbij, maar aan het tengere figuurtje, de kleding en het grijze haar zag ik meteen dat ze zuster Ensink was. Snel kneep ik in de remmen en op het trottoir kwamen we in gesprek. ”U heeft vroeger toch in het ziekenhuis gewerkt?” Ze knikte verbaasd. “Dan wil ik u nogmaals bedanken voor het feit dat u samen met dr. Jansen ons zoontje het leven heeft gered.”
Ik schrijf anno 1991. Onze huisarts zat al achter het stuur toen ik aankwam fietsen. Ik was op school gebeld met de mededeling zo snel mogelijk naar huis te komen. Danny was ernstig ziek. Hoogstwaarschijnlijk meningitis (hersenvliesontsteking). “Meneer Boxem, stapt u meteen in”, was het dringende advies van de huisarts, “want we hebben geen minuut te verliezen.” Achter in de auto lag hij levenloos in mijn armen. In recordtempo reden we naar het ziekenhuis. Toen ging alles heel snel. In de behandelkamer zag dr. Janssen aan Danny dat hij niet op de uitslag van het lab kon wachten. Zuster Ensink sloot meteen het infuus aan met een fikse dosis antibiotica.
“We moesten meteen handelen. We konden niet op de uitslag wachten. Gelukkig heeft het goed uitgepakt”, zei de ze.
Een uurtje later deed Danny zijn ogen weer open en vroeg ”Waar ben ik? Wat is er gebeurd?” De zuster kon zich het nog goed herinneren. Dankbaar legde ik mijn hand op haar schouder en ook haar hand raakte mijn schouder aan. Toen ze even later achter haar rollator de afslag nam richting de hoofdstraat, dacht ik: ”Engelen bestaan echt.”
Dit artikel delen?

geef een waardering voor: "Engelen bestaan"

Geschreven door Jan Boxem . Geplaatst in Kort verhaal.
23.09.20
Feedback:
Mooi, je tovert een glimlach op het gelaat.
Grammatica & Spelling:
Goed
  • Lezenswaardig:
    80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  • Jan Boxem 07.11.20
    Wat een mooi commentaar Lieven. Dank.
Emoticons: ;o = wink, :d = bigsmile, :-$ = blush, (^) = cake, (h5) = clapping, 8) = cool, ;( = crying, (x) = handshake, :? = thinking, (hartje) = heart

Jouw feedback hier?

Je helpt een andere schrijver met jouw eerlijke, respectvolle feedback en een serieuze waardering voor de schrijfkwaliteit van het artikel. Zie je verbeterpunten? Geef ze dan a.u.b. concreet aan in je commentaar.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen.

Snelmenu: Klik, voor belangrijke pagina's, aan de rechterkant op de blauwe button !