Voor schrijvers, door schrijvers

Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! 

137 Hits

Publicatie op:
Gaatje
 
 
De man die mij komt ophalen uit de wachtkamer is niet mijn eigen tandarts. ‘Goedemorgen, mijn naam is Marco Reivilo. Ik vervang vandaag Dr.Weber. Zijn vrouw is helaas betrokken geraakt bij een ernstig auto-ongeluk. Gelukkig heb ik nog een gaatje voor u.’
Daan laat de informatie even bezinken. Hij is in de war, want hij meent zich te herinneren dat Dr. Weber hem verteld heeft dat hij onlangs met zijn man op Ibiza in het huwelijk is getreden.
‘Ik ben extreem bang ben voor tandartsbehandelingen, ’ zegt Daan.
Reivilo geeft hem een geruststellend klopje op zijn schouder. ‘Ik weet overal van, maak je geen zorgen. Het komt allemaal goed. ‘
Daan neemt plaats in de tandartsstoel. Hij voelt al een paniekaanval opkomen. De plaatsvervanger zet muziek op. De vier jaargetijden zweven door de kleine ruimte. Er hangt een vreemde lucht om de man heen. Daan kan het niet helemaal plaatsen.
‘Als kind was ik al gefascineerd door tanden,’ vertelt Reivilo. Mijn moeder vertelde mij over de tandenfee. Je begrijpt dat ik niet kon wachten om mijn eerste tandje onder mijn kussen te leggen.’ Daan mompelt een beetje instemmend. Het is lastig praten met zo’n slang in je mond. Van dichtbij ziet hij dat de man een bruin en een groen oog heeft. Heel apart. Nog aparter is dat zijn gebit behoorlijk verwaarloosd oogt. Er ontbreekt zelf een hoektand. Dan hoort hij vreemde geluiden in de belendende ruimte.
Reivilo doet net alsof hij het niet hoort. ‘Bingo, je hebt een gaatje.’ Daan vliegt tegen het plafond van ellende. Wat doet die idioot nou? Dr. Weber verdooft hem altijd op voorhand. De tranen springen in zijn ogen.
’Je bent geloof ik behoorlijk kleinzerig’, sneert Reivilo. Dan hoort Daan een harde plof in de kamer ernaast. De angst begint als een kanarie in een veel te klein kooitje rond te fladderen.
‘Zoals ik al vertelde ben ik altijd al in de ban geweest van tanden. Maar waar ik toch het meest van geniet is het trekken van kiezen. Het moment dat die wortel loskomt, is dermate orgastisch dat het met geen pen te beschrijven is. Je boft. Ik zie dat je nog mooie verstandskiezen hebt.’
 
Hij loopt naar de muziekinstallatie en zet het geluid harder.

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Gaatje"

05.01.21
Feedback:
Goed verhaal!
Ik heb het met een "dubbel" gevoel gelezen. Dit komt omdat een tandartsbezoek bij mij niet op mijn favoriete lijst staat.
En ook het einde van het verhaal vind ik erg goed. Met een goede fantasie, kun je dit verhaal op een ontzettend gruwelijke wijze laten aflopen. 8)
  • Schrijfkwaliteit
    4.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  • Cory Craft 05.01.21
    Bedankt Manuel. Jouw commentaar bevestigt waar ik op gehoopt had! Ik heb zelf trouwens nog nooit iemand ontmoet die zich verheugde op een bezoek aan de tandarts.