Voor schrijvers, door schrijvers

Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! 

206 Hits

Publicatie op:
Getuige

Hij houdt van late diensten.In de nacht bestaat het landschap uit trage vlakken, soms onderbroken door de schelle lichtkreet van een overweg. Hij heeft de radio zacht gezet. De koplamp schijnt niet ver, de cabine is een zwak verlichte cocon in een wereld die haar franje in het donker verborgen houdt. Rust en lange lijnen, nu en dan een dampende koffie met collega’s. Daarom is hij machinist.

Dadelijk stapt hij uit in een stil station, een late reiziger zal hem zien, misschien. Hij zal een kop koffie pakken uit de kantine-automaat en in zijn auto stappen, naar huis. Daar zullen zijn kinderen al slapen, hij zal ze een kus geven en hun slaapkamerdeur zacht sluiten. Dan zal hij naar bed gaan, zo stil mogelijk om zijn vrouw niet wakker te maken. Thuis.

De rechercheur leest voor uit een getuigenverklaring. ‘Getuige claxonneerde nog en remde uit alle macht, maar kon een aanrijding niet voorkomen’.

Iets op de rails. Of is het iemand? Moeilijk te zien, in het donker, met deze snelheid.

Een man. Hij blijft staan en draait langzaam naar de trein en wacht.

En de machinist kijkt hem in de ogen. En claxonneert en remt uit alle macht. Maar kan een aanrijding niet voorkomen.

Thuis. Bijna.


Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Getuige"

09.09.20
Feedback:
Ik had dit prachtige stuk bijna over het hoofd gezien, maar het dankzij een andere lezer opgemerkt. Een van de mooiste stukken die ik hier gelezen heb. U kunt hier trots op zijn.
  • Schrijfkwaliteit
    5.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig