Voor schrijvers, door schrijvers

Kort verhaal

Groene eenden
Inzendingen: 1004
Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! In deze schrijfactiviteit is ook ruimte voor reisverhalen en flitsverhalen.
 
 "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef.
" Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen."
Groene eenden
© Han Maas op .
Aantal hits: 209

Ze lopen in het laantje. Hun laantje. Het moet een zondag zijn geweest, want ze liepen er alleen op zondag. ‘Dat is geen kastanjeboom,’ beweert zij. Hij stribbelt wat tegen. Zij noemt wat kenmerken op en haalt haar gelijk. ‘En de eenden in de sloot zijn eerder groen dan blauw.’
Hij houdt een zakje onder haar neus en vraagt of ze een pepernoot wil. ‘Kruidnoot,’ verbetert zij. Ook als hij zegt dat ie het gevoel heeft eerder te gaan dan zij, corrigeert zij hem: ‘Ik ga eerder, jij wordt nog ouder dan Sinterklaas.’

Het is zondag. Hij loopt in hun laantje dat nu alleen van hem is en vraagt zich af waarom hij geen gelijk kreeg en eenden groen zijn.

Dit artikel delen?

geef een waardering voor: "Groene eenden"

Geschreven door Han Maas . Geplaatst in Kort verhaal.
24.11.20
Feedback:
Mooi geschreven Hans! Ik vind alleen de laatste zin ...en eenden groen zijn niet zo mooi. Ik zou zeggen: en waarom eenden groen zijn of waarom eenden groen zouden zijn. Maar dit kan aan mij liggen, want ik zie dat de anderen er niks van gezegd hebben.
  • Lezenswaardig:
    80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  • Han Maas 24.11.20
    Dank je, Janneke. Een kwestie van smaak. Ik wilde het zo klein mogelijk houden. Bovendien vind ik twee keer waarom niet zo mooi. ... waarom hij geen gelijk kreeg en eenden groen zijn, kun je wel lezen als waarom hij geen gelijk kreeg en (waarom) eenden groen zijn, ook al staat 'waarom' er niet..
Emoticons: ;o = wink, :d = bigsmile, :-$ = blush, (^) = cake, (h5) = clapping, 8) = cool, ;( = crying, (x) = handshake, :? = thinking, (hartje) = heart

Jouw feedback hier?

Je helpt een andere schrijver met jouw eerlijke, respectvolle feedback en een serieuze waardering voor de schrijfkwaliteit van het artikel. Zie je verbeterpunten? Geef ze dan a.u.b. concreet aan in je commentaar.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen.

Snelmenu: Klik, voor belangrijke pagina's, aan de rechterkant op de blauwe button !