Klik hieronder op een van de mogelijkheden.

Halloween? Nooit meer.

Eigenlijk heb ik niets met Halloween. Net zo min als ik bijvoorbeeld dierendag, vaderdag, burendag, valentijnsdag en secretaresse- of doktersassistentendag kan waarderen. Oké, moederdag is een uitzondering; want moeders moeten geëerd worden, toch?

Zoals we allemaal weten zijn al die dagen bedacht door handige reclamelui. Ik gun de middenstand heus wel extra omzet, maar hou het wat normaler.
En dan zijn er ook nog een hele boel belachelijke flauwekuldagen, zoals: smartfonedag, dag van de verkoper, warme truiendag, korte rokkendag, dag van de privacy, dag van de city marketing, opschoondag, verantwoordingsdag, dag van het aangespannen paard en nog tientallen andere rare, gekke, zinloze dagen.
Maar goed, dat is mijn mening. Misschien, beste lezer, vind je dat ik niet zo moet zeuren en dat iedereen zijn persoonlijke voorkeursdagen mag kiezen. Inderdaad, dat is je goed recht. Maar van mij hoeft het niet.

En toch had ik me dit jaar laten verleiden om wat aan Halloween te doen. Dat kwam door mijn kleinkinderen van 3 en 5 jaar. Ik had gemerkt dat het bij ze leeft. Als ze iets ervan op TV zagen, lachten ze engerig en de kleinste deed zijn handen voor zijn gezicht om dan stiekem door zijn vingers te gluren.

Daarom had ik op Halloweendag, voordat ze door mijn zoon gedropt werden een masker voorgezet en een laken over mijn schouders geknoopt. Ik bleef boven  op de slaapkamer tot ze afgeleverd werden. In de woonkamer gingen ze zoals altijd meteen spelen, totdat …, totdat ik zachtjes de trap afliep, met een ruk de deur opengooide en riep: OEHHHH, AAAHHH, gevolgd door een lange, sinistere lach, zoals gebruikelijk is.

Het resultaat was enorm. De kleinste begon te gillen en vloog naar oma. De oudste rende de keuken in, terwijl hij een tafeltje met glazen, gevuld met ranja, omgooide.
’Wat doe je nou, idiote gek. Kijk die kinderen nou eens.’ Het had ook voor mijn vrouw een verrassing moeten zijn, maar dat pakte dus heel anders uit.

Zelf ook geschrokken door het resultaat, trok ik meteen het masker af en riep met gemaakte vrolijkheid:’Hallo kinderen. Ik ben het. Leuk hè?’
Opaaaa!,’ riep de oudste opgelucht. Maar de ander was niet meer tot bedaren te krijgen, net zoals mijn vrouw. De vrolijke dag was meteen verpest.
Dus droop ik af naar boven, om zelf ook wat bij te komen van de schrik. Ik had als liefdevolle opa beter moeten weten en voelde me bijzonder schuldig.
Halloween? Nooit meer.

© Jules du Lac op .

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
04.01.22
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
03.11.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Dierendag, Vaderdag, Burendag et cetera. Feestdagen worden altijd met een hoofdletter geschreven. Immers, het zijn eigennamen.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  • Jules du Lac 03.11.21
    Tja, eerst had ik ze idd met hoofdletters, maar ik nam aan dat het geen feestdagen waren. Fout gedacht dus. Dank voor je opmerking, Ewald.
03.11.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Ondanks de geschrokken kinderen, wat ik me erg goed kan voorstellen, toch met plezier gelezen. Leuk geschreven.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
03.11.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Wat sneu!
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig