Voor schrijvers, door schrijvers

Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! 

154 Hits

Publicatie op:
Hand in hand

“U heeft een stervormige tumor bij uw kleine hersenen, inoperabel helaas.”

Mijn vrouw hield mijn hand vast, onze vingers verstrengelden zich  maar ik voelde haar grip  verstevigen. Onze handen sloten een stilzwijgend verbond: wij zouden de tijd verslaan, de liefde zou zegevieren, zij kuste mijn bitterzoete tranen.

Hand in hand liepen wij naar het altaar. In haar ogen  zag ik ons gezamenlijk verleden. Haar tranen van geluk waren ook mijn tranen en ik zag mijzelf door de ogen van toen. De angst, het verdriet maar ook de vreugde  toen de neurochirurg  het verlossende woord uitsprak: “ Volgende week wordt u geopereerd.”

 

 


Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Hand in hand"

20.11.20
Feedback:
Ik vind het mooi, maar ook wat verwarrend Asko. Het hand in hand naar het altaar slaat waarschijnlijk op hun huwelijk van vroeger, maar dat is zo niet helemaal duidelijk. En eerst is het inoperabel, daarna komt er toch een operatie. Dat kan natuurlijk, maar er is voor mij iets meer uitleg nodig.
  • Schrijfkwaliteit
    3.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig