Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! 
Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan en verwijderen we! Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.

Ga s.v.p. naar het overzicht van deze schrijfactiviteit om ook jouw verhaal/gedicht toe te voegen.

95 Hits

Publicatie op:

Op zoek naar schrijfwedstrijden?

HBVT.

HBVT

 

De amateurvoetbalclub HBVT (Het Boeren Voetbal Team) was op de terugreis in uiterst jolige stemming. Ze hadden RWB (Rood Wit België) met 14-1 ingemaakt. Dat eentje was nog ontstaan omdat Lambert voor de lol op eigen doel had geschoten. De vele voetballiederen daverden door de bus, die alle wel iets eigenaardigs hadden, de laatste regels benadrukten altijd de onoverwinnelijkheid van HBVT. Nu was dat ook al weer gebleken, want vijf RWB-ers hadden via de EHBO het strijdtoneel verlaten. Gelukkig hadden ze voldoende reservespelers.


Na een uurtje rijden, midden in de troosteloosheid van de Ardennen, in het donker, begon de bus te stotteren en stond even later stil.  Met een halve bus diesel-experts moest dat snel te verhelpen zijn. Na opening van het motorcompartiment straalde hen een klein rood-wit kaartje, aan de brandstofleiding gebonden, tegemoet met de tekst ´Veel Geluk!´


Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen review mogelijkheid.

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "HBVT."

© jan sammels
29.05.21
Feedback:
Zeer geestig!
  • Schrijfkwaliteit
    5.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
25.05.21
Feedback:
Een leuk verhaal dat je op het verkeerde been zet.
  • Schrijfkwaliteit
    4.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

In elke boekenwinkel