Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! 
Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan en verwijderen we! Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.

Ga s.v.p. naar het overzicht van deze schrijfactiviteit om ook jouw verhaal/gedicht toe te voegen.

82 Hits

Publicatie op:

Op zoek naar schrijfwedstrijden?

Het onvermijdelijke
 
De pijn is onverdraaglijk. Dan is er duisternis. Even later hoor ik weer stemmen. Het lukt om mijn rechteroog te openen. Er staat een jongen over mij heen gebogen. Hij filmt met zijn telefoon.
 
‘Mensen, geef ons de ruimte. Deze man heeft dringend hulp nodig.’ Ik zie dat de jongen die filmt door een ambulancebroeder opzij geduwd wordt. Hij begint te schreeuwen. ‘Ik ben Insta reporter en het publiek heeft recht op deze footage.’
Ik wil wat zeggen, maar het kost moeite. De ambulancebroeder buigt zich nu over mij heen. ‘Rustig maar jongen, het komt allemaal goed.’

Ik proef bloed in mijn mond en mijn oren beginnen te suizen. Ik pak zijn hand.
‘Het is altijd mijn grootste angst geweest om alleen te sterven.’ Mijn rechteroog valt weer dicht.
 

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen review mogelijkheid.

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Het onvermijdelijke"

© Cory Craft
19.05.21
Feedback:
Mooi maar ik mis nog wat diepgang.
 • Schrijfkwaliteit
  3.0/5
Show more
1 van de 1 lezers vond deze review nuttig
 • Cory Craft 19.05.21
  Fijn, dat je mijn verhaal mooi vindt, maar ik begrijp niet helemaal goed wat je met 'diepgang' bedoelt. Zou je jouw feedback willen toelichten.
  • Cory Craft 21.05.21
   @Sylvia Sylvia, ik wil je hartelijk bedanken dat je de moeite hebt genomen om het een en ander te verduidelijken. Wordt gewaardeerd. Ik begrijp dat mijn verhaal voor jou niet expliciet genoeg is. Je blijft als lezer met vragen zitten. Dit is mijn opzet voor het verhaal: de jongeman gaat toch echt dood. Zijn grootste angst is dat hij ooit alleen zal sterven. Het onvermijdelijke (het noodlot) is dat hij met filmende en agressieve idioten geconfronteerd wordt en wat een ironie: hij gaat toch niet alleen dood, maar dit zal hij niet voor zijn "rechteroog" hebben gehad.

   Cory
  • Sylvia 21.05.21
   Dat wil ik wel proberen. Je verhaal begint met grote impact: de pijn is onverdraaglijk en je eindigt met de opmerking dat het je grootste angst is om alleen te sterven. Maar daartussen gebeurt eigenlijk weinig meer dan dat iemand opnames maakt en dat de ambulancebroeder zegt dat het goed komt. Niets wijst erop dat je echt doodgaat dus het gaat over angst en juist daar zeg je verder niets over. Ik hoop dat ik het zo wat beter toegelicht hebt.

In elke boekenwinkel