Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal.
Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Het tiende huis in Leeuw

Eindelijk heeft hij met haar gebroken. Ze is weg. Voorgoed. Mijn god, wat heeft dat lang geduurd. Een jarenlange strijd die eeuwen leek te duren. Wat zal de buitenwereld opkijken van het feit dat de breuk met haar nu dan toch definitief is. Het eeuwige twijfelen: zal ik het wel doen, zal ik het niet doen. Zijn familie en vrienden kenden zijn worsteling met haar maar ook zijn twijfels en zijn onzekerheden. Hij werd er zelf ook gek van. Het kon zo echt niet langer. Het maakte hem, maar volgens hem ook haar, doodongelukkig. Maar het was hijzelf die de beslissing had genomen nu echt enkel en alleen voor zichzelf te gaan.
De eerste stap had hij vanochtend gezet. De leegte van haar garderobekast vulde hem na afloop van het ruimen dan ook met trots en euforie. Dat heeft ie toch maar mooi geflikt, haar spullen als vuilnis aan de kant gezet. Ja, hij weet ook wel dat dit bot over komt, maar de ergernis en nijd hebben het in de loop van de jaren nu eenmaal gewonnen van respect. Met name al haar pumps, laarsjes en naaldhakken. Monsterlijke, onhandige dingen vond hij die. Hij voelde zich niet op zijn gemak als zij die aan had. Zo’n type hoorde niet bij hem, vond hij. Weg ermee! In de badkamer veegde hij al haar cosmetica in één keer in een van haar handtassen. Hoppa! Nadat hij al haar spullen had verzameld en in de gang had gezet, restte hem nog maar één ding te doen vandaag.
Hij keek naar het naamplaatje op de deur waarop haar naam nog stond ‘Leontien’. Hij schroefde die er met zijn ranke handen snel en kordaat af. Hij haalde voorzichtig en met beleid het nieuwe plaatje uit de plastic verpakking en monteerde deze behendig aan de muur naast de voordeur. Hij stapte een paar meter naar achteren en ging op een paaltje zitten om het resultaat te bewonderen. Wijdbeens, nu mocht het, en hoefde hij met haar mening geen rekening meer te houden. Zijn buurvrouw, die haar ramen aan het lappen was en het tafereel aanschouwd had, kwam naast hem staan. Zij kende zijn innerlijke strijd als geen ander. Ze was al jaren close met hem. ‘Ik ben trots op je, jongen. En wat de rest vindt van jouw beslissing boeit niet.’ Samen keken ze naar de in zilver gegraveerde krullende letters: Leo № tien.
© Annemarie Steenbergen op .

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
12.07.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
De vondst is heel leuk, maar het verhaal ervoor ontkracht jouw vondst. Ik vraag me als lezer af wat dat voor man is, die kleding weggooit van zijn ex. En wat die ex vervolgens gaat doen. En of de buurvrouw haar kans schoon ziet. Dan blijkt het te gaan om de man die Leon heet, en zijn ex Leontien, terwijl ze op nummer tien wonen. Je verhaal is in één zin veel sterker. (Of als zin in een cabaret-lied!)
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  • Annemagenta 12.07.21
    Hoi Bart, mijn verhaal gaat over een vrouw die weet dat ze transgender is en uiteindelijk besluit zichzelf, dus man te zijn en daarvoor uit te komen. Leontien wordt dus Leo.
12.07.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Goed opgebouwd. Licht stuk met grappig einde (hoe kom je erop 😀) maar tegelijk toch ook wat triest, dus misschien toch niet zo licht... Beseft hij het zelf... heb je me me doen afvragen en ik weet het antwoord niet, jij misschien zelf ook niet 😊. Geslaagd verhaal dus.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
12.07.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Ja, het lukt me nu om je de beloofde sterretjes te geven :)
Ik vond het leuk om te lezen, vooral het einde!
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
12.07.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Leuk geschreven, Annemarie. En leuk eind.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig