Voor schrijvers, door schrijvers
968 inzendingen in deze rubriek

Ook jouw tekstbijdrage is welkom en meedoen is gratis.

Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! In deze schrijfactiviteit is ook ruimte voor reisverhalen.
 
KLIK HIER om naar flitsverhalen te gaan.
Klik hier
Eerst inloggen of (gratis) aanmelden s.v.p. om je artikel in te zenden.
(klik op de button om in te loggen of je aan te melden)

209 Hits

Publicatie op:
Het tonnetje
Het tonnetje (1959)
“Ik ga hier echt niet naar de wc hoor mam!”
We waren bij mijn opa en oma Boxem op visite en mijn buikpijn gaf aan dat ik een bezoek moest brengen aan het kleinste kamertje van het huis.
Bij mijn grootouders bestond dat kleinste kamertje uit een vies stinkend houten hokje met afgebladderde verf achter het huis. Na het openen van de deur kreeg je het moeilijk, want dan moest de klep van de bril opgetild worden met daaronder….een stinkend poeptonnetje.
Mijn opa en oma woonden in het centrum van Meppel aan de Grote Oeverstraat. Eind jaren vijftig beschikten delen van Meppel nog niet over een water closet(wc). Je deed je behoefte op een tonnetje. De tonnetjes werden dan één keer per week opgehaald door een tonnetjeswagen. Mijn oma kwam dan vaak naar buiten en volgde de wisseling van de tonnetjes op de voet. Wanneer de tonnetjes waren verwisseld, riep mijn oma de legendarische woorden “Bertus, oen sukelaotien (chocolaatje) e’k op de raand van ’t tonnechien elegd heur” ”Dank oe wel vrouw Boxem” riep hij dan terug en pakte bij vertrek het sukelaotien van de rand van het tonnetje en at die met smaak op.
Ik ben die dag nog wel op het tonnetje gaan zitten, want de aandrang was te groot. Maar de angst om door een vies bruin beest in mijn billen te worden gebeten bleef nog lang bestaan.

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Het tonnetje"

17.09.20
Feedback schrijfkwaliteit
Leuk verhaal!
  • Tevredenheid over de schrijfkwaliteit
    100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Ook graag je review voor een van de oudere inzendingen...

  • Op losse schroeven (368) H.o.p.e 24-04-2020

    Op losse schroeven... Zittend op een vreemd bed, denk ik na. Het kraakt. Er missen schroeven. Was het zoals ik het verwacht had? Was het zoals ik het gehoopt had? Was het zoals het me toegezegd was? Op...

    Lees meer: Op losse schroeven