Klik hieronder op een van de mogelijkheden.

Het zijn allemaal beestjes

Ik ga een verhaaltje schrijven. Maar waarover? Hebben jullie wel eens een egeltje bekeken? Ik vind het van die koddige diertjes, ze doen geen vlieg kwaad en ze zijn hartstikke tam. Je vindt ze veel in tuinen. Ik weet niet precies wat ze de hele dag doen, behalve eten en wat wandelen. In ieder geval zijn ze ook erg angstig. Maar nu heb ik het even over Pluk ons konijn. Ja wij hadden een konijn, Pluk, met een groot hok en duizend angstaanvallen. Nooit meer zo’n dier in huis. We hebben het echt geprobeerd, een kat, nog een kat, maar ze bleven nooit lang. En als het beestje dan weer weg moest brak mijn hart. Wilde niet zindelijk zijn want mevrouw was al op leeftijd. Talloze artsen bezocht maar het mocht niet baten. En dat was direct het laatste dier in huis. Ik kan kinderlijk houden van dieren, het was alsof ik zelf terug ging naar het asiel waar we kat Puck moesten achterlaten. Om de volgende dag een telefoontje te krijgen. ‘Ja mevrouw maar ze plast op bed’ Ja dat wist ik al natuurlijk. Erg jammer. Vroeger hadden we honden thuis. Happy, een hond uit het asiel. Die was op een gegeven moment weggelopen en we vonden hem terug in Utrecht waarnaar hij was meegenomen. Happy stierf tijdens een tragisch bromfietsongeval en toen kwam Shannon, een Ierse setter die zestien jaar bij ons bleef. Een ongelooflijk lief en actief diertje, met wie we liepen te pronken in het Amsterdams Bos met Mallory Wellons die eigenaresse was van haar moeder Gwyneth. ‘Gwyneth watch your tail’, ging het dan en de hond liep bedeesd langs de tafel. Gwyneth liep ook nooit zomaar de straat over. Shannon was ook wel eens spoorloos in het Amsterdamse Bos, achter de konijnen aan. Haar prachtige rode vacht moest vaak geborsteld worden en als het oudjaar was, had de hond rustgevende middelen nodig vanwege de knallen. Mallory nam haar hond dan mee naar het Hilton om geen lawaai uit te lokken. Ja dieren zijn leuk. Soms gaan we de eendjes voeren buiten in de sloot maar nu hoorde ik weer dat brood slecht is voor die diertjes. Toch kunnen ze er aardig om bedelen. Ik ben al een hele tijd niet meer in Artis geweest, trekt me minder maar als ik een dier zie ben ik verloren. Toch hou ik het even bij de dieren van anderen.
Een goede nacht gewenst.
Ingrid
© Ingrid Karstenx op .

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
20.12.20
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Je beschrijft je gevoelens voor de dieren, maar er gebeurt niet echt iets in je stukje, nietwaar? Daarom is het niet echt een verhaal, hé, en had je dit stukje misschien beter als cursiefje gepubiceerd. Let wel, zulke beschrijving heeft vanzelfsprekend alle legitimiteit, laat daar geen twijfel over bestaan.

PS: eigenares ipv eigenaresse.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  • Ingrid Karstenx 20.12.20
    dank je wel Lieven dat je een kijkje hebt genomen in mijn verhalen! Ik hoop dat je het een mooie beschrijving vond! Het is niet echt een verhaal maar dat kan niet deren toch! Ik hou van je en koester je! Veel liefs van Ingrid
19.12.20
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Het scheelt inderdaad een hoop leed. Maar ze zijn zó schattig, vooral als ze nog klein zijn
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig