Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal.
Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

I-Corona

Dit is alweer dag zeven dat je op de IC ligt, bedenk ik me, terwijl de slagboom van het ziekenhuis zicht opent. Vijf dagen lang werd je slapende gehouden maar sinds twee dagen is de dosis slaapmedicatie verlaagd. Het is onduidelijk of en wanneer je wakker wordt.

Wanneer ik de IC afdeling oploop komt Jacque, de IC verpleegkundige, naar mij toe. 'Uw man maakt het een stukje beter dan gisteren. Vanmorgen heeft hij een poosje zelfstandig geademd. Als die trend doorzet kan hij binnenkort van de beademing af.'
Mijn ogen beginnen te fonkelen. 'Echt?! Dat is goed nieuws.' Ik durfde er eigenlijk niet meer op te hopen.

Ik voel mijn enthousiasme temperen wanneer ik door het kleine raampje van je kamerdeur naar binnenkijk. Je ligt er nog precies hetzelfde bij als afgelopen dagen.
'Hoi lieverd,' het lukt mij net om je, langs de rand van mijn spatbril, een kus te geven. Bah, ik lijk wel een marsmannetje met al die isolatiekleding aan.
Juist op het moment dat ik een stoel wil pakken zie ik een trekking rond je mond verschijnen. Leunend op de bedrand kan ik met mijn gezicht vlakbij jouw gezicht blijven zitten.
'Hey lieverd. Ik ben het. Zie ik het nou goed? Kan je me horen? Als je me hoort, beweeg dan nog eens.'
Mijn hart bonst bijna mijn borstkas uit. Yes! Langzaam zie ik dat er beweging komt in één van je oogleden. Heel even kijken we elkaar aan.
Boem. Je ogen sluiten zich weer. Je slaapt. Maar een mooier cadeau had ik niet kunnen krijgen vandaag.

© Louisa Weijenbergh op .

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
18.11.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Heel mooi geschreven, Louisa.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
18.11.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Goed getroffen, Louisa.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
18.11.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Hallo Louisa!
Wat een heftig verhaal zeg! Als dit autobiografisch is, dan kun je jezelf uitzonderlijk goed inleven in de pijn en emotie van een familielid van een zieke. En als het fantasie is, dan verdien je een pluim om je schrijfwerk!
Ik vind het verhaal heel pakkend, heel verdrietig en ook weer mooi aan het einde.

Wel denk ik dat je wat meer aandacht moet geven aan redactie, want er staan heel veel kromme zinnen in je tekst.
Zo verander je in alinea 1 al van perspectief (je gaat van jij naar hij als het over je man gaat). Het is niet autorijen maar autorijden. En als je door de slagboom rijdt, is dat niet zo goed. Je rijdt door de openstaande slagboom. Tenzij je een bankovervaller bent. Je schrijft ook dat je ogen beginnen te fonkelen. Hoe zie je dat dan? Kijk je in een spiegel? Of zegt iemand dat tegen je die het ziet?
Snap je? Allemaal piepkleine dingetjes waardoor je tekst soms wat raar leest.

Maar de essentie is het gevoel wat je erin legt, de emotie. En die is meer dan prima, het is heel teder en heftig beschreven.
Ik hoop dat alles goed komt met de hoofdpersoon en dat je door mijn regels wel heen leest dat je mensen kunt raken met jouw schrijfsels! Well done!
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Louisa Weijenbergh 19.11.21
  Margot, bedankt voor je reactie en de tijd die je erin hebt gestoken.
  Omdat het hier inderdaad gaat om een lid uit familie ben ik vaak wat blind voor foutjes. Dat heb ik vaker gemerkt.
  Voor wat betreft die slagboom; ik heb er nog naar gekeken omdat er iets niet helemaal juist leek. Bedankt voor de opheldering.

  Geen idee of anderen het herkennen maar als mijn ogen fonkelen of glinsteren dan voel ik dat. Als het vreemd overkomt zal ik het aanpassen.

  Het is enerzijds mijn werk om me, als palliatief verpleegkundige goed in een ander in te kunnen leven. Anderzijds ben ik gewoon een emo-trut whahah
18.11.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Heel mooi geschreven, Louisa.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig