Klik hieronder op een van de mogelijkheden.

I-Corona (slotdeel)

Lieverd, het is de tweeëntwintigste dag dat je op de IC ligt. Het lijkt erop dat dit één van de laatste brieven is die ik aan je schrijf.
Zó graag had ik gewild dat ze een soort naslagwerk waren. Dat we ze over vijf jaar toevallig zouden vinden bij het opruimen van de zolder. Dat ik ze aan je voor zou hebben gelezen zodat je een idee zou hebben gekregen van de rollercoaster waar wij ons in bevonden, terwijl jij slapende werd gehouden. We zouden er samen om gehuild hebben en dankbaar zijn geweest voor het hier en nu. Het 'hier en nu' waarbij je na een lange revalidatie uiteindelijk weer de oude werd.

Het is niet zo. Verdomme.
Je was natuurlijk al jaren aan het hoesten en kwakkelen. We hebben het nooit uitgesproken maar we wisten dat jij geen COVID-19 mocht oplopen. Strontegenwijs, als altijd, wilde jij je niet laten vaccineren, waar ik dat wel deed. Jij had geen behoefte aan "al die troep in je lijf" en had angst voor de langetermijneffecten. Op één van de laatste dagen thuis kwam je hierop terug; je had er toch wel spijt van.

Ik neem het je niet kwalijk. Dat kritische hoort bij je. Je wist van de risico's en hebt je altijd aan de door de overheid opgelegde maatregelen gehouden. Je hield voldoende afstand, waste je handen geregeld. Wisten wij veel dat je het alsnog zou oplopen via een gevaccineerde vriend.

We werden samen snotterig en grieperig maar gelukkig niet benauwd. Na twee dagen krabbelde ik weer op. Jij bleef op bed, waar dat eigenlijk niets voor jou is, en je werd met de dag zieker.
Ook op de algemene afdeling van het ziekenhuis was jij op den duur niet meer op je plaats. De intensive care is sindsdien toevluchtsoord voor ons samenzijn.
We kregen klap op klap te verduren. Er waren soms ook wel positieve ontwikkelingen maar uiteindelijk zijn ze een speldenknop, bij hoe ziek je was. Bent.
Je bent er nog, maar de kans op lichte verbetering is klein. We spreken al niet meer over opknappen of genezen. Al onze hoop is gevestigd op een lichte verbetering waarvan we alleen maar mogen hopen dat die leidt tot nog een lichte verbetering.

Ik ben een optimist maar ook een realist. Vandaar dat ik me vanaf dit moment schrap ga zetten voor het meest negatieve scenario. Ik moet mijn éigen hart gaan beschermen.
Natuurlijk hoop ik dat mijn gevoel en gedachten onterecht negatief zijn.  Maar mijn hart was de afgelopen weken net een soort speelbal, en is zo vaak door elkaar geschud dat ik een pas op de plaats maak. Ik lik en mijn wonden en bid opdat er een andere uitkomst is.
Zet 'm op.

© Louisa Weijenbergh op .

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
05.12.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Heel verdrietig. Een aangrijpend verhaal, dat hopelijk een goede afloop mag hebben.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
05.12.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Ik sluit me aan bij Maryse.
Aangrijpend geschreven, Louisa.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
04.12.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Meeslepend geschreven, Louisa, ik krijg het er koud van.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig