Voor schrijvers, door schrijvers

Kort verhaal

Kort verhaal
Inzendingen: 1008
Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! In deze schrijfactiviteit is ook ruimte voor reisverhalen en flitsverhalen.
 
 "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef.
" Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen."
Ik vond het vreselijk.
© Jan Boxem op .
Aantal hits: 296

Uit: Waargebeurde  Verhalen.

Titel: Ik vond het vreselijk.

“Pap, heb jij vroeger zwemles gehad?” Deze vraag riep bij mij traumatische beelden op.

Ik zag mezelf weer bij mijn vader achterop de fiets zitten. De lente was al twee maanden oud, maar ’s morgens vroeg om 06.30 uur was het nog bitterkoud. In mijn zwemtas, die ik onder de arm hield, zaten mijn handdoek en zwembroekje. Vier of vijf jaar zal ik geweest zijn. Mijn vader trapte flink door, want hij moest straks op tijd op zijn werk zijn. Bij het afstappen had ik ijskoude handen en voeten. Vlug liepen we door de ingang naar de kleedhokjes. Verschillende kinderen zaten al in hun zwemtenue buiten op de bankjes te wachten. De gevreesde lage bankjes. Toen de laatsten waren gearriveerd nam de badmeester de leiding over. “Goedemorgen allemaal. We gaan beginnen. Ieder kind zoekt even een leeg bankje op en gaat op zijn buik liggen”. Zo waren wij buiten, in die ijzige kou en alleen in ons zwembroekje, de schoolslag aan het oefenen. Ik vond het verschrikkelijk. Na de schoolslag de rugslag. Voor mijn gevoel hingen de ijspegels aan mijn neus. Maar het ergste moest nog komen. Na een kwartier blauwbekken op het droge, moesten we het ijskoude water in om de verschillende slagen te oefenen. Blauw en grijs van ellende stapte ik na 20 minuten het water uit. Snel afdrogen, kleren aan en voor dat ik het wist zat ik alweer klappertandend bij mijn vader achterop de fiets. Verkleumd en bibberend van de kou kwamen wij thuis. Na een kop koffie en een boterham fietste vader snel naar zijn werk. En ik…ik was voorgoed mijn plezier in zwemmen kwijt.

Dit artikel delen?

geef een waardering voor: "Ik vond het vreselijk."

Geschreven door Jan Boxem . Geplaatst in Kort verhaal.
Emoticons: ;o = wink, :d = bigsmile, :-$ = blush, (^) = cake, (h5) = clapping, 8) = cool, ;( = crying, (x) = handshake, :? = thinking, (hartje) = heart

Jouw feedback hier?

Je helpt een andere schrijver met jouw eerlijke, respectvolle feedback en een serieuze waardering voor de schrijfkwaliteit van het artikel. Zie je verbeterpunten? Geef ze dan a.u.b. concreet aan in je commentaar.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen.

Snelmenu: Klik, voor belangrijke pagina's, aan de rechterkant op de blauwe button !