Klik hieronder op een van de mogelijkheden.

Je gelooft het nooit


Ik was 15, voorlaatste jaar Latijn-Grieks, mijn moeder en oudere zus verbleven in Londen. Mijn vader haalde me op voor een snelle lunch, in het gezellige grand café Locarno, aan de Keyserlei in Antwerpen. De school, in zucht naar tucht en ordehandhaving, bood geen tijd voor culinair tafelen. Niet druk beklant, was er ruime keuze aan tafels. Ik lonkte naar een plaatsje vooraan bij het raam maar mijn vader koos altijd ver achterin. 

 Snel besteld, zei ik hem: 'ik wou dat Toon Hermans nu binnenkwam'. De deur zwaaide open en met zijn grijnsglimlach, breed als de horizon, stapte TH zowaar binnen. Ik heb altijd voorgevoelens gehad. Hij had geen show lopen in onze stad dus zijn aanwezigheid was niet evident al was Locarno een favoriete plek. Op zich leuk, ware het niet dat Toon blijkbaar ook een voorliefde had voor achterin en afstevende op het tafeltje naast ons. Gelukzalig zette hij zich neer, bestelde en snoof de sfeer op, altijd in werkmodus, en sprak mijn vader aan. Ik kromp ineen, maakte me zo klein mogelijk en richtte mijn blik onafwendbaar naar de keuken, weg van Toon. Of mijn vader, die altijd heel keurig gekleed was, een uitstekende kledingzaak met dito kleermaker kon aanraden. Toon had dringend een 'smoking met glanzende rode voering' nodig. Toevallig lag Locarno vlak bij de twee beste herenmodezaken van de stad. Mijn vader had zelf een vaste kleermaker die van nul begon aan het door mijn vader in zijn vaste edele stoffenzaak uitgezochte pak in wording, maar daar was geen tijd voor. Toon bedankte voor het advies en het gesprek liep verder over alles en nog wat. Ik ontwikkelde ondertussen een stijve nek richting keuken. In een doemscenario werd ik in een volgende show opgevoerd als een opgeschoten onzeker wicht in idioot uniform dat blozend hakkelde bij elk antwoord op zijn vriendelijke simpele vraag. No way! Dan nog liever die stijve nek.

 Gelukkig schoot de zucht naar tucht en ordehandhaving van mijn school ter hulp. Het werd hoog tijd voor de namiddaglessen en we namen afscheid van Toon, die ook mij uiterst charmant dag zegde. Kwam ik lijkbleek of vuurrood aan op school, ik weet het niet. Net op tijd om kort mijn verhaal te doen, dat niemand geloofde. 

© Helena Mattheyssens op .

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
05.10.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Ja, je idool plots ontmoeten is altijd iets overweldigend! Hou in gedachten dat het ook maar mensen zijn! Knap en sfeervol neergeschreven!
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
27.08.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Goed geschreven, graag gelezen, tof verhaal!
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig