Voor schrijvers, door schrijvers

Kort verhaal

Poëzie
Inzendingen: 1048
Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! In deze schrijfactiviteit is ook ruimte voor reisverhalen en flitsverhalen.
 
 "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef.
" Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen."
Joyriding.
© Harry Boerkamp op .
Aantal hits: 326

‘Waarom heb je dat gedaan?’ vroeg Anne met tranen in de ogen toen ze haar zoon voor het eerst weer sprak op het politiebureau. Bart durfde zijn moeder niet aan te kijken en bleef maar naar de grond staren. Hij trilde over zijn hele lichaam. Langzaam begon het besef bij hem door te dringen wat er op die vrijdagavond laat was gebeurd.
Bart was dezelfde dag zeventien jaar geworden en vierde zijn verjaardag thuis met z’n vrienden. Zijn ouders waren die avond op visite bij vrienden, een paar straten van hun eigen huis vandaan.
Bart dronk zelden een biertje maar nu drongen zijn vrienden aan om ook gezellig mee te drinken. De stemming zat er al gauw goed in. De muziek stond zo hard dat de buurman al eens door het raam had gekeken en met de hand het teken had gemaakt dat het geluid wel wat minder mocht.
Op een gegeven moment stelde één van zijn vrienden aan Bart voor om met de auto van Barts vader een eindje te gaan rijden. En hij gooide de autosleutels die op de kast lagen naar hem toe. Eerst reageerde Bart niet. Maar zijn vrienden bleven aandringen.

‘Schijtert, je hebt toch wel eens eerder stiekem een eindje met de auto van jouw broer gereden. Laatst nog,’ vertelde je. ‘Op dat landweggetje.’
Bart stond op en riep:‘wie gaat er mee?’ Binnen de kortste keren zaten de jongens in de auto van Barts vader, een oude BMW.
Bart startte de auto en weg waren ze. Het duurde maar even of ze waren het dorp uit en kwamen op de weg met bomen dicht langs de weg en waar gevaarlijke bochten in zaten. De vaart zat er behoorlijk in.

‘Kijk uit,’ gilde één van de jongens op een gegeven moment, maar het was al te laat. Bart raakte een boom, vloog uit de bocht en belandde in een sloot. Barts beste vriend lag met een bebloed hoofd op het dashboard. Hij ademde nog wel.
Buurtbewoners hadden de klap gehoord en waren naar de weg gelopen. Iemand had direct de politie gebeld en binnen tien minuten waren politie en ambulance ter plekke geweest. Toen de ambulancebroeders bij het ongeluk waren aangekomen, was de politie er al geweest, maar ze konden weinig uitrichten. De auto zat aan de bijrijderskant helemaal in elkaar.

Dit artikel delen?
Feedback voor schrijfactiviteiten

Hier jouw review voor: "Joyriding."

Geschreven door Harry Boerkamp . Geplaatst in Kort verhaal.
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen.
Emoticons: ;o = wink, :d = bigsmile, :-$ = blush, (^) = cake, (h5) = clapping, 8) = cool, ;( = crying, (x) = handshake, :? = thinking, (hartje) = heart