Klik hieronder op een van de mogelijkheden.

Kater

 

Ze kijkt in de spiegel: ‘You got this!’ zegt ze hardop en steekt een duim op naar zichzelf. in haar knalrode jurk en slippertjes zwaait ze de buitendeur dicht. Ze stopt de huissleutel en al haar geld in haar tasje, want haar kamerdeur kan niet op slot. Ze loopt het pad af naar het strand. Ze hoort de muziek van de strandtent al. Deze avond gaat alle schroom overboord. Niemand hoeft te weten dat ze een stille, grijze muis uit Westvoort is. Haar eerste weekend weg weg in haar eentje. Ze heeft er voor gespaard. Geld én moed. Nu is het zover. Ze heeft een goedkoop kamertje gehuurd, dichtbij zee. Ze vindt een plekje op een houten bank. Het is hier spaarzaam verlicht, maar daardoor wel heel romantisch. Ze bestelt een Aperol-spritz en nestelt zich in de kussens. Ze neemt een slok en kijkt genietend naar de dansende mensen op het strand. Zou ze ook wel willen, maar in je eentje….

Vanuit haar ooghoek ziet ze een knappe man naderbij komen. Helaas. Maartje vindt zichzelf niet
bijzonder, laat staan mooi. Dat heeft haar ex haar wel ingepeperd. ‘Hebben ze er boven ééntje laten
gaan?’ hoort ze en kijkt op.
‘Een engeltje bedoel ik. Schuif eens op, kom ik naast je zitten, want volgens de laatste twintig minuten ben je alleen.’ Maartje schiet in de lach en de onbekende lacht met haar mee. ‘Dat is beter,’ zegt hij.
‘Ik ben Mike. Maartje heeft het gevoel dat ze droomt.
‘Het leven is kort, dus geniet zoveel je kunt.’ Als de ober passeert bestelt hij meteen twee drankjes.
‘Proost,’ zegt hij als hij haar het glaasje aanreikt. Als ze een slok neemt, voelt ze het branden. Met
tranen in haar ogen vraagt ze: ‘Wat is dit?’ Met twinkelende ogen antwoordt hij: ‘Lekker hè!’ en
bestelt er meteen nog twee. Hij is een makkelijke prater en maakt haar aan het lachen. Maartje kruipt langzaam uit haar schulp en concludeert dat deze mini-vakantie de beste beslissing ooit is. Na drie drankjes trekt hij haar mee naar het zand. Er draait een zwoel muziekje en moeiteloos neemt hij haar mee op het ritme. Ze wordt rond en rondgedraaid en geniet met volle teugen. Dit is wat ze wil. Leven! Zweven op de klanken van de muziek en in de armen van een knappe man. Wat een zaligheid.

‘Nog een drankje doen bij mij thuis?’ fluistert hij dicht tegen haar aan. Zijn lippen laten een tinteling achter op haar oorschelp. Ze krijgt er kippenvel van en voelt zich licht in haar hoofd. Een beetje aangeschoten gaat ze met hem mee.
Zijn huis is vlakbij en als ze struikelt, tilt hij haar op. Ondanks haar alcoholinname ziet ze een prachtige tuin en dito huis. Hij draagt haar de openstaande tuindeuren door, de trap op en een enorme slaapkamer in. Vaag ziet ze in de hal een portret hangen van een echtpaar, de man is niet Mike. Zachtjes legt hij haar op bed. ‘Tot zo!’ Als zij zich rechtop heeft geworsteld in de kussens is hij er alweer, met een fles, glaasjes en ijsblokjes……

 

Bonkende hoofdpijn doet Maartjes ogen openen. Met één blik ziet ze dat ze én alleen is én haar geld
uit haar tasje is verdwenen. Vreemd. Ze wurmt zich uit bed, op zoek naar een toilet. De badkamerdeur gaat moeizaam open. Ze schenkt er geen aandacht aan, eerst plassen voor ze knapt! Als ze op de bril zit, kijkt ze langzaam om zich heen. Dan trekt al het bloed uit haar gezicht. Achter de deur ligt een onbekende man met een gapende hoofdwond. De man van het portret. Dood.

Terwijl ze niet-begrijpend naar het dode lichaam kijkt, dringt het geluid van sirenes die snel naderbij
komen tot haar door….

© Dorothea Russel op .

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
20.08.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Hahaha, dat klinkt als een geweldige vakantie, maar niet heus. Mooi verhaal!
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig