Voor schrijvers, door schrijvers
970 inzendingen in deze rubriek

Ook jouw tekstbijdrage is welkom en meedoen is gratis.

Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! In deze schrijfactiviteit is ook ruimte voor reisverhalen.
 
KLIK HIER om naar flitsverhalen te gaan.
Klik hier
Eerst inloggen of (gratis) aanmelden s.v.p. om je artikel in te zenden.
(klik op de button om in te loggen of je aan te melden)

68 Hits

Publicatie op:
ȧ la Harco.
De Tweede Kamerverkiezingen.

Mensen vragen me vaak, Harco als jij die lijsttrekkers ontmoet bij de verkiezingsdebatten waar denk je dan zoal aan. ‘Overal aan en nergens’ is dan vaak mijn antwoord. Maar ik schets ze wel een beeld van de politicus of politica waardoor ze hem of haar beter leren kennen. Ik zal je enkele voorbeelden geven. Misschien heeft de ‘zwevende kiezer’ er iets aan. Het zal wel even duren voordat hij of zij is geland. Maar ja, dat is mijn vak.
 
Mark Rutte.
Mark is zuinig. Bij hem denk ik aan: rijden in oude auto’s/gammele bakken, bellen met een Nokia decennia oud, opgewarmde prak etend ’s avonds laat, , loze beloftes, eenzaam  zie ik hem op zijn oude piano zitten te pingelen, vrouwenvrees en aan Rita. Rita Verdonk. Als zij in 2006 lijsttrekker zou zijn geworden, hadden we nu niet gezeten met 10 jaar ellende onder Rutte.
Mark staat bekend staand als de leider van de partij van de cultuurbarbaren, 200 miljoen werd er gekort op subsidies in 2011 . De cultuur moet zijn eigen broek maar ophouden.  Groot liefhebber van Gordon en de Toppers.

Geert Wilders.
Waar ik bij Geert altijd direct aan moet denken als ik hem zie: NOOIT JE HAAR ZELF BLONDEREN.  Was jarenlang de leermeester van Mark. Wil geen vluchteling het land in hebben maar komt zelf uit een migrantenfamilie.
Ziet er gelig uit door gebrek aan buitenlucht. Vind je 10 jaar Mark genoeg, vergeet dan niet: EEN STEM OP GEERT IS EEN STEM OP MARK.
 
Wopke Hoekstra.
Wopke is een sluwe vos. Eerst Hugo de kolen uit het vuur laten halen en dan als hij bijna knock-out in de touwen hangt door alle Corona perikelen, dan toeslaan. Wopke, de lijsttrekker van de partij waarin christelijk met een kleine c wordt geschreven  en onbarmhartig is als het vluchtelingen betreft. 
Liever een boer niet tegen de haren in gestreken dan een vluchtelingenkind toegelaten.
Bij hem denk ik aan de scheve schaats die hij een tweetal keren heeft gereden. Eerst in Thialf, de tweede keer door de WW-uitkering te willen verlagen van twee naar één jaar. In Corona tijd.
Wopke is door zijn krenterigheid  geen graag geziene gast in Zuid Europa.
 
Sigrid Kaag.
Mijn eerste gedachte bij haar is Haagse Kak. Kak met een hoofdletter.
Meer een topdiplomate dan minister.
Droomt graag. Ik wil de eerste vrouwelijke premier worden. Maar lieve schat, dromen zijn bedrog.
`Voelt zich soms een hamster in een radje in Nederland ’  zei ze. 
 
Jesse Klaver.
Voorbeeld van een doorzetter. Iemand die van een dubbeltje een kwartje is geworden.
Opgestroopte mouwen. Goede bedoelingen maar onrealistische verwachtingen. Over zijn hoogtepunt heen. Heeft zijn kansen bij de vorige formatie niet gepakt.  Kampioen in milieumaatregelen. Kan zo een handel in zonnepanelen beginnen.
 
Lilianne Ploumen.
Als ik Lilian zie, loopt het water me in de mond. Heerlijk, die Limburgse vlaai.
Ik denk dat ze als PVDA' er bijna elke dag het lied ‘ Rote Rosen’ van Heino zingt.
Sterke vrouw. SHE DECIDES. Uitstekende minister voor Ontwikkelingshulp.
 
Thierry Baudet.
Ja, Thierry is een ruziemaker. Rond hem hangt een ONFRISSE GEUR. Virusontkenner. Waar menigeen gek van wordt, is dat vreselijke gepingel van hem op de piano dat je hoort als je door gangen van het Tweede Kamergebouw loopt. Woont bijna geen debat bij. Ligt liever aan het zwembad. Liefhebber van uilen.

Kees van der Staaij.
Bij Kees denk ik altijd aan de middeleeuwen. Als ik hem op tv zie, ruik ik nog een muffe geur. Christelijke moraalridder. Raadt vrouwen zwarte kousen aan.  Gladjakker. Homo hater
Is voor een fokpremie. Maakte graag ritjes op de achterbank van een auto met Mark tijdens één van de vorige formatiebesprekingen.
 
En ja zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan. Waar gaan de verkiezingen eigenlijk over, wordt me ook vaak gevraagd. Ja, misschien moet ik U een beetje teleurstellen. Het is saai, slaapverwekkend. Al weken gaat het in debatten over ‘ iets dat in de lucht hangt.’ ‘Vier russen. ’ ‘En licht aan het eind van de tunnel.’ ‘Vaccins.’ Alsof er niets anders aan de hand is in Nederland.
Schijnbaar houden de mensen  ook van tenenkrommende persconferenties door twee B- acteurs. De kijkcijfers zijn bijna net zo hoog als in de tijd dat alleen NED 1 en NED 2 nog bestond. Dan verdien je eigenlijk ook geen andere premier.
Waar ik wel  een fan van ben, is Irma. Zelf zet ik het geluid vaak uit en geniet van haar gebaren. 
1Juli  is iedereen  minimaal 1x geprikt als men het wil. Eerst zien en dan geloven is mijn gedachte.  Ik ben benieuwd als we ook het Russische vaccin krijgen of we dan na een injectie wel met de voeten op de grond blijven staan.
Ja, waar gaat het verder nog over? Over scheve schaatsen rijden. Zandbakgesprekken over kinderen. Elkaar vliegen afvangen.
Waar het eigenlijk over zou moeten gaan. Over een leefbare toekomst voor mijn kinderen en kleinkinderen, daar gaat het niet over. Had ik dit dan verwacht? Nee, eigenlijk niet.

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "ȧ la Harco."

13.03.21
Feedback:
Mooie analyse
  • Schrijfkwaliteit
    5.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Heb je deze al gelezen?

  • Lissabon (181) irene wagemaker 16-08-2020

             Lissabon     Als je kijkt en luistert, de stad probeert te verstaan, dan verlies je de toerist en wordt je bezoeker.       Lissabon, het werd een ontmoeting met een lang vervlogen verleden, die zich opeens...

    Lees meer: Lissabon