Klik hieronder op een van de mogelijkheden.

Laatste keer bioscoop

Ik hoorde haar zachtjes huilen. Ze was niet de enige. Ook de twee vrouwen voor ons konden hun tranen niet bedwingen. De romantische film was er een van duizend uit een dozijn; compleet voorspelbaar plot, zoetsappige dialogen en een eind waar alles toch nog goed kwam. Zelf zou ik nooit mijn tijd hier aan verspillen, maar goed, zij wilde het zo graag. En ik wilde haar. Dolgraag.

Dit was al onze vierde date. Tot nu toe heb ik me gedragen als een echte gentleman. Hoffelijk, charmant, attent: woorden die niet eigen zijn aan mijn karakter, maar voor haar doe ik alles. Maar mijn geduld raakt nu wel op. Ja, ze is fantastisch, maar haar afstandelijke gedrag doet me steeds meer twijfelen.

Gek eigenlijk. Hier zit ik dan, een dertigjarige oorlogsveteraan, getraind om direct te handelen in de meest extreme omstandigheden. Maar bij haar voel ik me compleet stuurloos. Ik weet gewoon niet waar ik aan toe ben. Misschien moet ik het net als een oorlogsmissie gaan beschouwen. Mission Conquer Her Heart. Gedropt in haar ondoordringbare wereld op zoek naar haar verborgen hart. Net zoals mijn laatste opdracht in Afghanistan. Ik voel een sprankje hoop.

"Mooie film, he?” Ik knik en hoop dat ze niet door heeft dat ik lieg. “Breng je me weer naar de bushalte?” zei ze terwijl haar prachtig mooie ogen me aankeken. “Natuurlijk”, verzeker ik haar.

Nu pas voel ik emoties opkomen. Mission failed.

© Bertil Schaart op .

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.