Klik hieronder op een van de mogelijkheden.

Liefde

Hier

 

Ze zeggen dat de scheidslijn tussen haat en liefde heel dun is...ik kon niet geloven dat mijn liefde voor Sarah ooit zouden verdwijnen. Tot die dag.
Maar laat ik jullie meenemen naar het begin.

We trouwden op een zonnige lentedag die was bezwangerd met bloemengeuren en fris gebladerde. We keken elkaar in de ogen en waren ervan overtuigd dat niets ter wereld ons meer kon scheiden. De weken daarna gaven we ons over aan seks, feesten en dansen. We voelden het leven door ons heen stromen.
Daarna kwam de realiteit weer om de hoek kijken. Ik moest aan het werk in de beveiliging, Sarah ging aan de slag als secretaresse bij een advocaten kantoor.
We kregen twee dochters, mijn oogappels. Amy en Maria, alles deed ik voor ze geen moeite was teveel. Doordat ik zo met ze bezig was ontgingen me de signalen om me heen. Achteraf kon ik me wel voor mijn hoofd slaan. Alle alarmbellen gingen af en ik zag het niet.

Het was een hele tijd geleden dat we een avondje uit waren geweest en we hadden afgesproken te gaan eten in een pas geopend restaurant. Het had veel moeite gekost de reservering te maken. De oppas was al geregeld daarom was de klap des te harder toen Sarah die middag thuis kwam uit het werk.
'Sorry, liefje. Ik kan niet mee vanavond. Moet op het werk zijn voor een belangrijke klus. '
Ze gaf me een vluchtige kus op mijn wang, mompelde wat excuses en haastte zich naar boven. Even later hoorde ik de douche.
Opeens voelde ik hoe het was om bedrogen te worden. Op kousenvoeten sloop ik naar boven en glipte onze slaapkamer in. Haar telefoon lag op bed.
Met trillende handen haalde ik haar chats op en vervuld met angstige voorgevoelens begon ik te lezen.
In de douche stopte het stromende water.
Woede stroomde als lava door mijn lijf. Dit speelde al maanden zag ik. De vrouw, de moeder van mijn kinderen besodemieterde me al die tijd al.
Vervuld met een verzengende haat vlogen mijn ogen over de berichtjes. Bij het laatste berichtje stond mijn hart stil en voelde ik mijn benen slap worden.
Sarah was van plan zich van mij te laten scheiden en Amy en Maria mee te nemen.
De deur van de douche ging open. Neuriënd droogde ze zich af.
Ik kwam weer bij zinnen en als een geest haastte ik me de trap af.

Toen ze fris gedoucht en opgemaakt beneden kwam zat ik samen met Amy en Maria op de bank en zond ik die sloerie, die hoer mijn allerliefste glimlach.
'Veel plezier vanavond, liefje. '
Ik probeerde het te laten klinken alsof ik het meende. Ze ging het echt doen. Een splinternieuw gezinnetje stichten waar ik geen deel meer van uit ging maken.
Ik keek haar aan in de hoop iets van haar huichelachtige gezicht af te kunnen lezen.
Ze lachte en drukte een kus op mijn voorhoofd.' Het is werk, schat. Ik ga niet voor mijn plezier. Oh ja...ik had de oppas al afgebeld. Je vindt het toch niet erg? Dat etentje komt wel een andere keer.Bestel maar iets voor jezelf bij Take Away. ‘
Op dat moment voelde ik mij samen met Amy en Maria alleen tegen de wereld.
'Doe ik, natuurlijk is je werk is belangrijk. Tot vanavond. '
'Wacht maar niet op me, het kan laat worden . '
Mijn maag draaide zich om.

Toen ik alleen in bed lag, starend naar het plafond had mijn duivelse geest een plan uitgewerkt. Ik wist wat mij te doen stond.
Haat voedde me en ik kon me niet voorstellen dat ik ooit van Sarah had gehouden. Voor Sarah ging ik door het vuur...nu zou ik haar er met alle liefde in gooien.
Beschermd door de duisternis liep ik naar de schuur, haalde de jerrycans op en sprenkelde de inhoud over de vloer, de trap en de slaapkamer, de keuken.
Ik grijnsde toen ik een lucifer op de grond gooide...ik was de man geworden die ik nooit had willen zijn.

 

 

 

 

 

 

 

 

je gedicht of verhaal toevoegen s.v.p.
© wilfred van Breda op .

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
11.09.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Een paar opmerkingen, Wilfred.

'Doordat ik zo met ze bezig was ontgingen me de signalen om me heen.' - Welke signalen? (Bij een schrijfcursus zegt men hier: 'Show don't tell).
'Alle alarmbellen gingen af en ik zag het niet.' - Beter lijkt me: '... en ik hoorde ze niet.'
'Voor Sarah ging ik door het vuur...nu zou ik haar er met alle liefde in gooien.' - Vervolgens steekt hij het huis in brand (terwijl Sarah niet eens thuis is en de kinderen waarschijnlijk lagen te slapen). Hier ontbreekt de logica.

Verder staan er erg veel schrijffouten in. Ik zal ze niet allemaal benoemen, maar een paar pik ik eruit.
... mijn liefde voor Sarah ooit zouden verdwijnen - ooit zou verdwijnen
gebladerde - gebladerte (gebladerte is loof, gebladerde het bijvoeglijk naamwoord voor afbladderende verf, nagellak et cetera)
advocaten kantoor - advocatenkantoor
geen moeite was teveel - te veel
Verder ontbreken er aardig wat komma's op plekken waar ze echt noodzakelijk zijn.
Het spijt me zeer, maar meer dan twee sterren kan ik er echt niet van maken.

Show more
1 van de 1 lezers vond deze review nuttig