• images/deelname/kort_verhaal.jpg
  Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
  Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
  Klik op SCHRIJFACTIVITEITEN (tabs hieronder) voor alle mogelijkheden!
  932 gepubliceerde inzendingen
 • Tekst opsturen:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Mijn absolute leeftijd

Publicatie: 05 mei 2021
Mijn absolute leeftijd 
In de jaren zestig sprak Harry Mulisch al over ‘de absolute leeftijd’. Een absolute leeftijd is de leeftijd die je van binnen voelt en het meest bij je past. Mulisch voelde zich tot op hoge leeftijd 17 jaar.
Mijn absolute leeftijd is ook al decennia lang 23 jaar. Best lastig voor iemand van bijna zeventig. 
Hieronder een voorbeeld hoe mijn absolute leeftijd en mijn fysieke leeftijd elkaar dwars kunnen zitten.
Een tijdje geleden zag ik mijn sportieve buurman Ramon, die een stuk jonger is, op het voetbalveldje achter de school een balletje trappen. Die middag sprak ik hem in de tuin en zei dat het mij heerlijk leek om ook weer eens een balletje hoog te houden. ‘Net als vroeger.’
‘Nou,’ zei Ramon, ‘dan gaan we morgen toch lekker een potje voetballen.’
Zo gezegd, zo gedaan.
De volgende dag stond ik, met de bal onder de arm, bij Ramon voor de deur. ‘Ramon, kom je buiten spelen,’ grapte ik. Wij naar het voetbalveldje. Heerlijk. Balletje hoog houden, partijtje, doel op afstand proberen te raken. Ik voelde mij weer als vroeger. Na een uurtje stopten we er mee en zeiden tegen elkaar dat we dit vaker moesten gaan doen.
Bij thuiskomst vroeg mijn vrouw: ‘Lekker gevoetbald Jan.’ ‘Heerlijk Irene, ik voelde me weer begin 20.’
’s Nachts lag ik al behoorlijk te woelen en bij het wakker worden, kon ik bijna mijn bed niet uitkomen. Wat deden mijn benen pijn. De rest van de dag heb ik op de bank gelegen met een doosje paracetamol in de buurt.
Even dacht ik weer 23 jaar te zijn en alles te kunnen, maar mijn lichaam dacht er anders over
 
PS:
WAARDERING

HITS

225

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Het is niet toegestaan eigen werk zelf een waardering te geven!
07.05.21
Feedback:
Die spierpijn, och ja. Je hebt wel als een 20 jarige genoten. Gewoon blijven doen zou ik zeggen. Mooi verhaal.
Show more
05.05.21
Feedback:
Met veel plezier gelezen. Alleen de overgang (Hieronder 'de strijd' tussen...) vond ik niet zo mooi.
Show more