Klik hieronder op een van de mogelijkheden.

Mislukte dates

Wacht eens, denkt John, hier klopt iets niet. Hij zit al ruim een kwartier te wachten op zijn date. Nou is dat niet zo bijzonder natuurlijk, maar zojuist ontdekte hij dat er nog twee mannen ook al een tijdje in hun eentje op het terras aan een tafeltje zaten. Ook dat hoeft nog niet erg vreemd te zijn, maar één van de mannen heeft, net als hij, een bos bloemen voor zich op het tafeltje liggen. De derde blijkt een pakketje te hebben met een strik eromheen; duidelijk een cadeautje.

John staat op en stapt op de man met de bloemen af. ’Hallo, mag ik wat vragen?’ begint John, ‘Ik zie dat u al een poosje zit te wachten. Klopt dat?’
‘Inderdaad, ik heb een afspraakje met een internetvriendin.’
‘Dat dacht ik al, vanwege de bloemen die u bij u hebt. Ik zit toevallig ook op een date te wachten. En ik geloof die meneer daarginds ook. Op wie wacht ú eigenlijk?’
‘Ze heet Christine.’
‘Oh, dan is het in orde, want mijn afspraakje heet Connie. Ik zal voor alle zekerheid ook even bij die meneer daar informeren.’

Dan gaat John naar het andere tafeltje en hoort dat deze man ook een internetafspraakje met een dame heeft. Maar die vrouw heet Caroline.
Hij vraagt of hij een foto van de vrouw heeft. De man kijkt wat misnoegd naar John omhoog, maar toont toch met enige tegenzin de foto op zijn mobiel. Als hij de afbeelding ziet, roept John vol afschuw: ‘Zie je wel. Ik vermoedde het al.’
‘Wat vermoedde u al?’
‘Beste man, dit is dezelfde figuur waar ik ook een afspraak mee heb. We wachten allebei dus op dezelfde vrouw en die meneer daar misschien ook.
Inderdaad blijkt deze met dezelfde dame te hebben afgesproken.

‘We zijn mooi in de maling genomen,’ merk ik in mijn onnozelheid op. ‘En dat mens zit nu natuurlijk onbedaarlijk te lachen om die drie sukkels op het caféterras.’
’Misschien worden we nu zelfs wel bespied,’  merk eentje op.
‘Mogelijk wel ja. Maar weet je wat, wij kerels laten ons toch niet kennen?’
‘Hoe bedoel je dat?’
‘Nou, gewoon; de dates zijn mislukt, maar niet de avond. Ik stel voor dat we lekker de stad ingaan en de bloemetjes eens flink buiten gaan zetten.’
‘Geweldig idee, man.’
 
En zo heeft de avond een bijzondere prettige wending gekregen en zijn de mannen in plaats van een vriendin, ieder twee vrienden rijker geworden.

© Jules du Lac op .

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
09.11.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Een leuk verhaal, Jules. Wel staan er een paar kleine taalfoutjes in: - erom heen, eromheen. - Msschien, mist een i - merk, merkt.
Misschien een tip: Wanneer de mannen niet meteen op elke vraag, antwoord geven, of door deze wat te omzeilen, omdat een van de mannen bijvoorbeeld denkt "waar bemoei je je eigenlijk mee?" maak je het verhaal nog wat levendiger en krijg je een discussie. Dan is het verrassender als ze uiteindelijk samen op stap gaan om de bloemetjes buiten te zetten.
Vandaar 4 sterren.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  • Jules du Lac 26.11.21
    Allereerst mijn excuses, Louise, dat ik niet eerder gereageerd heb op jouw nuttige feedback. Ik heb de domme fouten gecorrigeerd en je adviezen vond ik erg waardevol. Dank daarvoor.
    • Louise van der Hee 27.11.21
      Hi Jules. Geen probleem hoor dat je nu pas reageert op mijn feedback. Ik zie het soms ook pas later en soms ontbreekt je de tijd om de reviews in de gaten te houden.. En de feedback; over zulke foutjes; daar kijk ik ook nogal eens overheen. Het komt vaak omdat je dan te lang met je verhaal bezig bent geweest en ze dan zelf over het hoofd gaat zien. Soms is het beter om het even een dagje te laten liggen. Fijn dat je mijn feedback kunt waarderen. Ik heb je verhaal met plezier gelezen.