Voor schrijvers, door schrijvers

Kort verhaal

MOOIE DAME/ GESCHONDEN LIJF.
Inzendingen: 994
Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! In deze schrijfactiviteit is ook ruimte voor reisverhalen en flitsverhalen.
 
 "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef.
" Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen."
MOOIE DAME/ GESCHONDEN LIJF.
© Asko De vries robles op .
Aantal hits: 118

Altijd al was zij mooi, zelfs toen zij onverwachts ziek werd  en  een  verzwikte enkel maar niet wou genezen en ontaardde in een posttraumatisch dystrofie, met noodlottige gevolgen.

Zij belandde  op de eerste hulp met een gezwollen been en toen de voet  van aanzicht veranderde en zwart werd - besloot men in allerijl  tot amputatie over te gaan. Onderbeen amputatie welteverstaan en op negentienjarige leeftijd was zij voor het leven getekend. Haar vriend nam  de benen en ruilde haar in voor een ongeschonden model. Nooit meer lachen, nooit meer huilen-  haar leven was ten einde en vader en moeder wisten zicht geen raad en de voltallige vriendengroep liet het afweten. 

Als fysio in wording  trof ik haar, in het revalidatiecentrum  -  waar ik  dagelijks met haar trainde en met haar sprak -  en haar onzekerheid mij raakte, zo ook haar eenzaamheid. Deze prachtige dame die de aanblik van zichzelf niet langer kon verdragen en  haar ijzeren been verfoeide, haar wanstaltige lijf. Ik kon lullen als Brugman, zij geloofde mij echter niet - al werd ik verliefd op haar en had ik haar in mijn armen willen nemen en haar pijn willen verzachten- met de mantel der liefde toe willen dekken.  De professionaliteit echter kon en mocht hier niet onder lijden  en dus bewaarde ik de nodige afstand en gedroeg mij  zoals een “goed  fysio”  betaamt. Al huilde mijzelf in slaap, ook toen zij wederom in het ziekenhuis belandde en ook haar bovenbeen als overtollige ballast werd beschouwd en bij het grof vuil werd gedeponeerd.

Deze mooie dame stond en staat in mijn geheugen gegrift , ook toen mijn stage ten einde liep en ik haar uit het oog verloor, maar zeer zeker niet uit het hart.

Immers voor mij was en blijft zij:  de mooie dame met het geschonden lijf.

 

 

Dit artikel delen?

geef een waardering voor: "MOOIE DAME/ GESCHONDEN LIJF."

Geschreven door Asko De vries robles . Geplaatst in Kort verhaal.
14.12.20
Feedback:
zeer triest maar jullie hadden dus een prachtige relatie kunnen hebben! Mooi geschreven Asko! Groetjes van Ingrid
Grammatica & Spelling:
Goed
  • Lezenswaardig:
    80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
Emoticons: ;o = wink, :d = bigsmile, :-$ = blush, (^) = cake, (h5) = clapping, 8) = cool, ;( = crying, (x) = handshake, :? = thinking, (hartje) = heart

Jouw feedback hier?

Je helpt een andere schrijver met jouw eerlijke, respectvolle feedback en een serieuze waardering voor de schrijfkwaliteit van het artikel. Zie je verbeterpunten? Geef ze dan a.u.b. concreet aan in je commentaar.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen.

Snelmenu: Klik, voor belangrijke pagina's, aan de rechterkant op de blauwe button !