Klik hieronder op een van de mogelijkheden.

Nachtelijke romantiek in de tuin

Alleen de wind hoorde me toen ik het huis uit sloop en de koelte van de nacht in liep. Er was een beetje maanlicht, het tuinpad lag er wat spookachtig bij en ook de bomen en struiken wierpen vreemde schaduwen. Ik stapte weg van het huis de tuin in. Overal hoorde ik onbekend geritsel en geschuifel. Ik voelde me eigenlijk wat onbehaaglijk, wat te zot voor woorden was want ik was gewoon in mijn eigen veilige tuin. Ineens klonk boven me een akelige roep, ik keek omhoog en zag een grote uil star naar me kijken. Terwijl ik naar de uil keek, trapte ik per ongeluk op een egel, die wel heel erg stekelig reageerde: ze dropte een cadeautje in mijn voet. Lichtjes hinkend liep ik verder, maar stond plots oog in oog met een vos, zijn ogen keken kwaad in de mijne, hij dreigde met zijn tanden. De tuin beschouwde hij blijkbaar als zijn domein. Mijn hart sloeg over, hoe zat het weer: zijn vossen halve wolven en scheuren ze soms mensen in stukken? Maar gelukkig verdween de vos snel in het duister. Ondertussen was ik het mikpunt van een horde muggen, met honderden zaten ze op mijn blote armen. Dan dook uit het nachtelijke niets ineens een koppel vleermuizen naar mijn hoofd. Ze scheerden veel te dicht voorbij. Zochten ze motten in mijn haar? Ze leken wel vliegende vampieren met hun vreselijke klauwen en scherpe tanden. Ik was zo geschrokken dat ik steun moest zoeken tegen een boom, waarbij ik mijn hand midden in het web van een harige zwarte spin zette. Een pijnlijke beet was het directe gevolg, maar ze viel ook nog eens mijn nachtkleed in. Ik begon wild schuddend te dansen en trok alles uit. Al dansend raakte mijn voet een mierennest. In een mum van tijd kropen ze over mijn voeten en langs mijn benen omhoog. Ik schudde en danste nog harder. Ik liep snel terug naar het huis, maar onderweg zag ik twee lichtgevende gifgroene ogen naar me gluren. Ze behoorden duidelijk toe aan iets monsterachtigs groot, maar nu zou ik mijn leven hard verdedigen. Ik nam een afgebroken tak en ging het beest net zijn kop inslaan, toen het miauwde. Ik stond ondertussen op mijn benen te trillen, mijn naakte ik had het behoorlijk koud. Ik had genoeg gezien en vooral gevoeld en liet de tuin maar over aan de dieren van de nacht. Net voor ik binnen ging, trapte ik nog even op de staart van een grote bruine rat. Dat arme beest schrok zo dat ze een meter de lucht in sprong waarbij ze, nogal ongelukkig voor mij, op mijn naakte rug landde. Van schrik beet me ze behoorlijk hard. Ik schudde haar af, sprong het huis in en struikelde over onze grote hond, die voor de achterdeur aan het slapen was. Ik viel met mijn hoofd op de tegelvloer. De hond sliep verder.
 
Noot van de schrijver:Ik ontvang graag feedback
© Maryse Van Hal op .

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
05.04.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
"Des Guten zu viel", zeggen de Duitsers.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
05.04.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Leuk verhaal, Maryse! Een complete jungle in je eigen tuin.
Een tip: Persoonlijk zou ik wat vaker op een nieuwe regel beginnen i.p.v. alles achter elkaar door te schrijven. En misschien af en toe een witregel ertussen. Maar dat is alleen mijn mening, een ander denkt daar waarschijnlijk weer heel anders over.

Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
05.04.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Voor mij net iets teveel dieren...
Show more
1 van de 1 lezers vond deze review nuttig
  • Maryse Van Hal 05.04.21
    Dank je wel, Els (ze zijn er wel allemaal hoor, alleen kom ik ze overdag tegen (de kruipende mieren en spinnen, ooit eens een vos, regelmatig een egel, helaas ook ratten (en muizen) en de kat van de buren doet mij regelmatig schrikken, en terwijl ik in mijn bed lig hoor ik de uilen. Ooit eens overdag, toen ik net de achterdeur uit liep, een prachtige grote witte uil gezien. Ik heb ze hier inderdaad allemaal tegelijk in het verhaal gedropt.