1 post
 • images/deelname/kort_verhaal.jpg
  Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
  Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
  Klik op SCHRIJFACTIVITEITEN (tabs hieronder) voor alle mogelijkheden!
  932 gepubliceerde inzendingen
 • Tekst opsturen:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 01-10-2020

Hits: 276

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Neologismen

Aangepast: 01-10-2020

In de Corona-epidemie worden nieuwe woorden snel normaal. Zo is er de intelligente lockdown, de teststraat en de anderhalvemetersamenleving. Ik kreeg te maken met de ‘Coronaspuger’.

De politie belt me. Een man heeft in de trein een conducteur in het gelaat gespuugd. Onsmakelijke details worden zonder terughoudendheid door de telefoon gegooid: ‘een volle klodder, recht in zijn gezicht’. Ik schrijf het letterlijk zo op.

Bespuugd worden was nog niet zo lang geleden levensgevaarlijk. Maar in Nederland is tuberculose, ‘de vliegende tering’ verdwenen. Er is altijd ook een kans op besmetting op hepatitis B, maar daarvoor moet je je best doen: er is ‘zichtbaar met hepatitis-B bloed verontreinigd speeksel’ nodig in je oog, of in je mond, of in een wond. Mensen met een publieke functie zijn bovendien gevaccineerd tegen hepatitis B, en daardoor tegen besmetting beschermd. Zo was bespuugd worden tot voor kort nog steeds heel krenkend - en hoogst onsmakelijk - maar niet gevaarlijk.

In Coronatijden kan bespuugd worden opeens weer levensgevaarlijk zijn. Dus kan aan de spuger nu ‘zware mishandeling’ of zelfs ‘poging tot doodslag’ ten last worden gelegd. Dat is toch andere koek. De bewijslast lijkt mij ingewikkeld: toon maar eens aan dat de conducteur juist bij déze bespuwing zijn Corona opliep, en niet toen hij zijn boodschappen deed in de supermarkt. Maar misschien is de besmetting van de conducteur wel eenvoudig wettig en overtuigen’ terug te voeren op die éne individuele klodder van de Coronaspuger. Ik weet het niet.

Ik bel mijn collega van Infectieziektenbestrijding bij de GGD. De Coronaspuger wordt binnen het uur getest, in de verhoorkamer op het politiebureau, door het mobiele GGD-Corona-test-uitruk-team. Morgen is de uitslag van de test bekend. Dan weet de conducteur of hij zich zorgen moet blijven maken. Dan weet de spuger of hij zich zorgen moet gaan maken. Ik hoop voor beiden dat de uitslag goed is.

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

02.10.20
Feedback:
Leuk verhaal! Een opmerking: wettig en overtuigend (met een d)
Show more
01.10.20
Feedback:
Met plezier gelezen.
Show more

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Getuige
414
Lezen?
Bitterballen bij de dood
372
Lezen?
Altijd geschreven met een Hoofdletter
319
Lezen?