Voor schrijvers, door schrijvers

Kort verhaal

NIETS AAN DE HAND
Inzendingen: 979
Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! In deze schrijfactiviteit is ook ruimte voor reisverhalen en flitsverhalen.
 
 "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef.
" Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen."
NIETS AAN DE HAND
© Asko De vries robles op .
Aantal hits: 90

Zomaar een film over een mollige jongen;

Jochem zijn leven was tot nog toe een aaneenschakeling geweest van pesterijen. Altijd en eeuwig was hij  het buitenbeentje en vader en moeder  staken hun kop liever in het zand dan de waarheid onder ogen te komen. De klassenleraar  was vooral begaan met zichzelf en oogluikend liet hij het maar gebeuren. De film spatte van de buis af en zowel ik als mijn vrouw hielden het niet droog.

De gelatenheid van de ouders, de gesjeesde leraar, al snel braken wij en schold ik tegen het beeldscherm uit pure onmacht. Jochem hing zichzelf  in zijn slaapkamer  op .... Moeder  haar ogen schoten eindelijk wagenwijd open, maar nu was het te laat.

‘Verdomme ...’ ga ik tekeer tegen de ondertiteling die chronologisch afloopt.

Zelf voel ik dat  mijn agressie hand in hand gaat met mijn angst om  te sterven. De zin van het bestaan is voor mij zaligmakend.

Mijn vrouw knijpt zachtjes in mijn hand.

‘ Het is maar een film ...’  fluistert ze

Dit artikel delen?

geef een waardering voor: "NIETS AAN DE HAND"

Geschreven door Asko De vries robles . Geplaatst in Kort verhaal.
07.12.20
Feedback:
Mooi Asko! Ook ik leef soms helemaal mee met de film. Het idee dat het een film is, maakt voor mij dan amper nog uit, omdat de gevoelens zo herkenbaar zijn.
Grammatica & Spelling:
Goed
  • Lezenswaardig:
    100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
Emoticons: ;o = wink, :d = bigsmile, :-$ = blush, (^) = cake, (h5) = clapping, 8) = cool, ;( = crying, (x) = handshake, :? = thinking, (hartje) = heart

Jouw feedback hier?

Je helpt een andere schrijver met jouw eerlijke, respectvolle feedback en een serieuze waardering voor de schrijfkwaliteit van het artikel. Zie je verbeterpunten? Geef ze dan a.u.b. concreet aan in je commentaar.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen.

Snelmenu: Klik, voor belangrijke pagina's, aan de rechterkant op de blauwe button !