Voor schrijvers, door schrijvers
964 inzendingen in deze rubriek

Ook jouw tekstbijdrage is welkom en meedoen is gratis.

Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! In deze schrijfactiviteit is ook ruimte voor reisverhalen.
 
KLIK HIER om naar flitsverhalen te gaan.
Klik hier
Eerst inloggen of (gratis) aanmelden s.v.p. om je artikel in te zenden.
(klik op de button om in te loggen of je aan te melden)

143 Hits

Publicatie op:
NIETS AAN DE HAND

Zomaar een film over een mollige jongen;

Jochem zijn leven was tot nog toe een aaneenschakeling geweest van pesterijen. Altijd en eeuwig was hij  het buitenbeentje en vader en moeder  staken hun kop liever in het zand dan de waarheid onder ogen te komen. De klassenleraar  was vooral begaan met zichzelf en oogluikend liet hij het maar gebeuren. De film spatte van de buis af en zowel ik als mijn vrouw hielden het niet droog.

De gelatenheid van de ouders, de gesjeesde leraar, al snel braken wij en schold ik tegen het beeldscherm uit pure onmacht. Jochem hing zichzelf  in zijn slaapkamer  op .... Moeder  haar ogen schoten eindelijk wagenwijd open, maar nu was het te laat.

‘Verdomme ...’ ga ik tekeer tegen de ondertiteling die chronologisch afloopt.

Zelf voel ik dat  mijn agressie hand in hand gaat met mijn angst om  te sterven. De zin van het bestaan is voor mij zaligmakend.

Mijn vrouw knijpt zachtjes in mijn hand.

‘ Het is maar een film ...’  fluistert ze


Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "NIETS AAN DE HAND"

Elka Le Mair
 • 153
 • 127
 • 11
07.12.20
Feedback schrijfkwaliteit
Mooi Asko! Ook ik leef soms helemaal mee met de film. Het idee dat het een film is, maakt voor mij dan amper nog uit, omdat de gevoelens zo herkenbaar zijn.
 • Waardering schrijfkwaliteit
  100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Ook graag je review voor een van de oudere inzendingen...

 • Een onverwachte verrassing. (310) Harry Boerkamp 18-04-2020

  ‘Dat had je toch niet hoeven doen?’ glimlachte Jona. Ze was helemaal verbaasd toen ze de cadeaus had uitgepakt.Het was zondagmorgen en we lagen nog heerlijk in bed. Het leek een mooie dag te gaan...

  Lees meer: Een onverwachte...