Voor schrijvers, door schrijvers
964 inzendingen in deze rubriek

Ook jouw tekstbijdrage is welkom en meedoen is gratis.

Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! In deze schrijfactiviteit is ook ruimte voor reisverhalen.
 
KLIK HIER om naar flitsverhalen te gaan.
Klik hier
Eerst inloggen of (gratis) aanmelden s.v.p. om je artikel in te zenden.
(klik op de button om in te loggen of je aan te melden)

173 Hits

Publicatie op:
Nieuwe nostalgie

Zondagavond. Ik schuif de dekens terug en maak ruimte voor mijn speelgoedbeesten. Mijn teddybeer neemt de meeste plaats in. Ik draai het licht van mijn zaklantaarn tot een smalle bundel.
Maandagochtend. De dekens liggen weer over mij heen. Teddy zit weer in zijn stoeltje en mijn zaklantaarn ligt op het tafeltje. Brood met pindakaas bij een schemerlampje in de huiskamer.

Pas later leer ik iets over convergerende en divergerende lichtbundels. Dat mensen en voedsel worden gemanipuleerd. Ook Teddy, want beren hebben spitse snuiten.

Zondagavond. De dekens hoog opgetrokken. Het bedlampje brandt, nog even lezen.
Maandagochtend. Het lampje brandt nog, het boek ligt opengeslagen op bed. De zon schijnt. Het mooie van vandaag is morgen nieuwe nostalgie waaraan ik overmorgen terugdenk.


Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Nieuwe nostalgie"

Ook graag je review voor een van de oudere inzendingen...

  • Kakkerlak (337) Martin Reekers 19-04-2020

    Kakkerlak had het zwaar. Ze was tot de overtuiging gekomen dat ze een fors imagoprobleem had. Ze werd met voeten getreden. Letterlijk! Overal waar ze haar gezicht liet zien probeerde men haar dood...

    Lees meer: Kakkerlak