Voor schrijvers, door schrijvers

Kort verhaal

ODE AAN MIJN VROUW
Inzendingen: 988
Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! In deze schrijfactiviteit is ook ruimte voor reisverhalen en flitsverhalen.
 
 "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef.
" Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen."
ODE AAN MIJN VROUW
© Asko De vries robles op .
Aantal hits: 118

De huwelijksdag was een sprookje , mijn vrouw kleedde zich in maagdelijk wit , geheel volgens de traditie.Onder het toeziend oog van vrienden, familie en God werd onze liefde beklonken. Mijn ja woord leek te zijn ingegeven door een hogere macht.Deze dag staat in mijn geheugen gegrift  en alle aanwezigen voelden een en dezelfde bezieling. De magie van het moment  lijkt zijn glans niet te zijn verloren. Nog altijd straalt zij, zelfs als zij zorgelijk is en gebukt gaat  onder het juk van de maatschappij, als haar tranen in stilte opwellen  en haar gedachten de overhand hebben. Haar geest inbeukt op haar slanke taille , God wat is zij mooi , zo trots als een pauw, sla ik haar gade ...  kon ik maar, had ik maar... Zou graag  degene zijn, die haar wakker kust, als doornroosje, zou zij opstaan en de zorgen van zich af dansen.  Lady in White , mijn zielenmaat.  Een jong stel opende mij de ogen; als man en vrouw zult gij een zijn. In hun samenzijn zag ik de belofte, de eeuwige trouw, het volmondige ja !  Mijn liefde is inmiddels gerijpt  en niet langer  als een dartel veulen,op zoek naar het gras aan de overkant. Wat slechts een flauwe afspiegeling zou blijken te zijn, als duvel in een doosje, mijn geliefde tooit zich immers  nog altijd in maagdelijk wit! Haar geest  bleef namelijk  bewaard , in handen van hem die zwijgt  en  net als zij een glimp is van de eeuwigheid!   

Dit artikel delen?

geef een waardering voor: "ODE AAN MIJN VROUW"

Geschreven door Asko De vries robles . Geplaatst in Kort verhaal.
10.12.20
Feedback:
Ik heb het diverse keren gelezen. De woorden zijn ontzettend mooi aan elkaar geregen waardoor het, voor mij dan, ontzettend liefdevol klinkt.
Maar als ik heel eerlijk moet zijn, snap ik het verhaal niet goed. Ik weet niet goed HOE ik moet lezen. Help me eens hierbij, Asko ...

Grammatica & Spelling:
Goed
  • Lezenswaardig:
    80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
Emoticons: ;o = wink, :d = bigsmile, :-$ = blush, (^) = cake, (h5) = clapping, 8) = cool, ;( = crying, (x) = handshake, :? = thinking, (hartje) = heart

Jouw feedback hier?

Je helpt een andere schrijver met jouw eerlijke, respectvolle feedback en een serieuze waardering voor de schrijfkwaliteit van het artikel. Zie je verbeterpunten? Geef ze dan a.u.b. concreet aan in je commentaar.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen.

Snelmenu: Klik, voor belangrijke pagina's, aan de rechterkant op de blauwe button !