Klik hieronder op een van de mogelijkheden.

Onbekommerd voeren

1 november, Allerheiligen, vind ik altijd een mooie dag om er weer mee te beginnen: vogelvoeren. Ik ben niet katholiek, maar vind sommige gebruiken in de katholieke kerk wel aansprekend.

Het wordt nog spannend dit jaar. Komt de rat wel of komt de rat niet. Is hij misschien verhuisd of overleden? Vorig jaar klom hij elke keer heel snel in de appelboom en kaapte dan de mezenbol weg. Hij knaagde gewoon het touwtje door en ging er dan mee op de loop. Op die manier is het voor mij natuurlijk niet leuk meer. Hoewel ik dol op ratten ben, zag ik het met lede ogen aan. Ik voelde het zelfs in mijn portemonnee

Maar ik heb altijd ook nog strooivoer. Wat dat betreft moet ik ineens aan de muizen denken. Dit jaar heb ik voor het eerst muizen in mijn tuin gesignaleerd. Eerlijk gezegd vond ik dat leuk. Het eerste muisje kwam langsgetrippeld terwijl ik op het tuinbankje zat te roken. De volgende dag lag hij dood in de vijver. Daarna zag ik nog een muisje in mijn kruidentuin. Ach, als de muizen mee-eten met het strooivoer vind ik dat geen enkel probleem. Als ze maar buiten blijven.

Tot nu toe heb ik er nog geen gesignaleerd. Ook de rat is weggebleven. Dus ik geniet nog onbekommerd van de etende mezen, merels, koolmeesjes en roodborstjes. Soms komt er zelfs een specht of een kauw op visite in mijn tuin.

© Monetta Boersma op .

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.