Voor schrijvers, door schrijvers

Kort verhaal

Kort verhaal
Inzendingen: 986
Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! In deze schrijfactiviteit is ook ruimte voor reisverhalen en flitsverhalen.
 
 "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef.
" Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen."
Opa en de snotneus
© Han Maas op .
Aantal hits: 168
‘Ik zal nooit zeggen: “Het is maar goed dat je de oorlog niet hebt meegemaakt.” En als ik een kind een gedicht hoor voordragen over die oorlog met een opa of oma erin, dan denk ik dat de toekomst nog een toekomst heeft voor kinderen. Maar als ik een meisje hoor zeggen dat haar galajurk al in de kast hing en dat ze haar afgelaste examenfeest nooit kan inhalen, er nooit met haar – nog lang niet geboren – kind over kan praten, dan denk ik toch: “Snotneus, je eindexamen is nog niet eens begonnen. Maar haal je feestjes rustig in. Pas wel op dat je je opa niet besmet, want die kan jou nog zó veel vertellen waarover hij heeft gezwegen.”’
Dit artikel delen?

geef een waardering voor: "Opa en de snotneus"

Geschreven door Han Maas . Geplaatst in Kort verhaal.
14.08.20
Feedback:
Ik vind het een mooi stukje, maar niet een kort verhaal. Misschien meer iets om verder uit te werken als een blog of een column, want het heeft natuurlijk ook veel te maken met uw eigen mening.
  • Lezenswaardig:
    80%
Show more
1 van de 1 lezers vond deze review nuttig
  • Han Maas 14.08.20
    Dank je, Janneke. Tja, hoe kort mag een kort verhaal zijn? Vanuit het perspectief van een oudere man geschreven, vanuit de actualiteit. Een column is toch wat anders. Dit is kort maar krachtig.
Emoticons: ;o = wink, :d = bigsmile, :-$ = blush, (^) = cake, (h5) = clapping, 8) = cool, ;( = crying, (x) = handshake, :? = thinking, (hartje) = heart

Jouw feedback hier?

Je helpt een andere schrijver met jouw eerlijke, respectvolle feedback en een serieuze waardering voor de schrijfkwaliteit van het artikel. Zie je verbeterpunten? Geef ze dan a.u.b. concreet aan in je commentaar.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen.

Snelmenu: Klik, voor belangrijke pagina's, aan de rechterkant op de blauwe button !