Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal.
Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Paniek

Wéér zijn zus aan de telefoon. ‘Zo gaat het ècht niet langer, Johan. Ik woon te ver weg, jij wil en kan mama niet verzorgen. We moeten hulp inschakelen. Mama vervuilt en ze kan zich niet meer goed aankleden.’ ‘Ik wil geen vreemden in mijn huis’, schreeuwt hij. ‘Houd er eens over op!’
‘Het is niet jouw huis, het is mama’s huis’, gaat zijn zus onverstoorbaar door. ‘Mama had allang gewild dat je op eigen benen ging staan, dat wéét je. Als je geluisterd …..’ Hij gooit de hoorn op de haak. Hier wil hij niet naar luisteren. Altijd hetzelfde liedje. Hij háát ze, al die mensen die zich bemoeien met zijn leven. Als de telefoon weer rinkelt, neemt hij de hoorn van het apparaat, drukt het knopje in en laat ‘m naast de telefoon liggen. Ziezo, geen telefoon meer. Dat moet hij vaker doen.
Mama strompelt door het huis. Met haar versleten knieën kan ze elk moment vallen. Ruw pakt hij haar beet, trekt haar mee naar een stoel. ‘Au au au’, kermt ze. Woede vlamt door hem heen. Niets gaat meer zoals hij het wil. Uit frustratie geeft hij haar een klap, voelt de wroeging gelijk. Een blok aan zijn been is ze geworden. Als hij eraan denkt hoe lastig ze is, schiet zijn hand weer uit. Was ze nog maar de oude, toen had hij een comfortabel leven. Alles staat op zijn kop nu en steeds meer mensen beginnen zich met hem te bemoeien.
Ik word er gek van, denkt hij. Wat moet ik doen? De paniek grijpt hem naar de keel: niets heeft hij nog onder controle. Hij kijkt naar zijn moeder, die eindelijk rustig zit. Hij haalt een touw van zolder en bindt haar benen aan de stoelpoten. Uit met dat gekke gedwaal. Hij doet de gordijnen dicht. Rust. Geen pottenkijkers. Hij doet niet meer open, voor niemand. Hij regelt zijn eigen leven.
© Elka Le Mair op .

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
23.11.20
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Heftig verhaal, maar boeiend. Leest goed weg en ik ben eigenlijk nieuwsgierig naar meer.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
22.11.20
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Boeiend verhaal met een interessant einde. En ja Elka, waarom sommige verhalen of gedichten geen waarderingen krijgen vragen we ons allemaal wel eens af denk ik. Dat heb ik bijvoorbeeld met 'spotprent.'
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  • Elka Le Mair 22.11.20
    Ja, ik snap het ook wel. Maar ik vraag me altijd af: misschien is het gewoon slecht en dat zou ik dan ook graag horen, maar dan denk ik: 'Niemand zegt dat misschien', terwijl je er juist wel van leert. Ik ga jouw spotprent overigens wel opzoeken, want nu ben ik benieuwd.
22.11.20
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Begin was voor mij even lastig om te lezen wie er nu telefonisch contact hadden. Verder zwart maar boeiend verhaal. (h5)
Show more
1 van de 1 lezers vond deze review nuttig
22.11.20
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Jammer dat niemand het leest. Of vindt iedereen dit een slecht verhaal?
Show more
0 van de 1 lezers vond deze review nuttig