1 post
 • images/deelname/kort_verhaal.jpg
  Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
  Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
  970 gepubliceerde inzendingen
 • Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Ruzie om de buurjongen

Publicatie op: 09-09-21

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Ruzie om de buurjongen

70 Hits.

 

 

 

 

Karin en Jolien zijn ondertussen goed bevriend met Sam de nieuwe buurjongen, hij kan heel goed gitaar spelen, zingen kan hij ook nog.
Jammer vinden ze beiden dat hij niet bij hen in de klas zit, dan konden ze samen naar school fietsen.
Sam gaat een beetje verder naar een speciale school. De lessen gaan wat trager ze zijn aangepast aan iedere leerling.
Karin begrijpt dit niet goed, ze merkt niet aan Sam dat hij minder vlug is dan hen. Jolien kan het heel goed vinden met hem,”zij is zijn kleine zusje”zegt hij al lachend weleens. Jolien kan hem goed doen lachen, ze zit vol grappen en gaat vrolijk door het leven, daar houdt Sam van. Soms is hij erg verdrietig maar dat weet niemand, hij kan er ook niet zo goed over praten. Als hij verdrietig is neemt hij zijn gitaar en maakt heel mooie muziek. Sam komt graag bij de buren, daar kan hij een beetje zijn verdriet vergeten. Dan praat hij over vroeger, hij woonde aan zee, dat vond hij heel tof. Hij zegt wel niet dat zijn ouders niet meer samenwonen.
Hij had daar ook een hond, hij leeft niet meer, hij werd te oud, de veearts moest hem een spuitje geven om in te slapen. Hij mist zijn hond nog alle dagen, en hoopt dat hij nog eens zo een lieve hond krijgt. Papa beloofde het toen ze verhuisden.
Woensdagmiddag de school is uit. Jolien heeft Sam uitgenodigd om bij hen wafels te eten, mama kan die heel goed bakken. Sam staat dan ook stipt om twee uur bij hen aan de deur. Jolien opent de deur en trekt Sam meteen aan zijn mouw mee naar haar kamer, Karin is er niet, ze is naar een vriendin uit haar klas. Jolien vindt dit niet erg, dan heeft zij Sam voor haar alleen, ze is stiekem een beetje verliefd op hem dat heeft zij nog tegen niemand gezegd, ook niet tegen haar zus.
Op haar kamer toont Jolien al haar prentenboeken over schelpen ze heeft er heel veel, ze is er trots op. Ze heeft er zelf veel gekocht met haar spaarcenten. Ze krijgt af en toe wat toegestoken van oma en opa.
Ze heeft ook nog een koffertje op haar nachtkastje staan daar verzamelt ze alles in, zoals een heel mooie kaart die ze eens van haar tante kreeg toen die op reis was.
Sam kijkt vol bewondering naar al die mooie schelpen, hij wist niet dat er zoveel soorten bestonden. Jolien toont dan ook fier haar schelpen die ze van zee meebracht. Ze heeft ook heel mooie waarin je de zee hoort, dat zijn haar mooiste schelpen. Mama roept hen. Ze vraagt hen of ze iets willen drinken er is ook een lekkere wafel bij. Die heeft ze vlug nog gebakken. Jolien is blij en heeft haar mama daarvoor een stevige knuffel. Heimelijk kijkt Sam naar Jolien en haar moeder, dit kent hij niet, hij krijgt nooit een knuffel van zijn ouders, daar is hij jaloers op.
Ring de bel gaat Jolien loopt naar de deur het is Karin die thuiskomt, ze snuift de heerlijke geur op en gaat aan tafel zitten. Onmiddellijk vertelt ze honderduit over een taak van wiskunde. Ze behaalde tien op tien. Sam kijkt vol bewondering op haar neer, hij zou wel zo slim als Karin willen zijn. Ondertussen is het vijf uur Sam bedankt zijn buurvrouw voor de lekkere wafels. Mama roept Jolien om afscheid te nemen van Sam. Jolien komt naar beneden en mompelt van verre een afscheidsgroet.
Samen in bed zegt Karin dat ze Sam een keitoffe jongen vindt. Jolien op haar beurt vertelt dat Sam haar prentenboeken heel mooi vond. Zo gaat het een tijdje door tot ze uiteindelijk tegen elkaar aan het roepen zijn. Karin begrijpt niet waarom haar zusje zo boos is op haar. Jolien draait zich om en doet net alsof ze slaapt maar ze ligt nog uren te woelen terwijl Karin al lang slaapt.
De volgende dag is Jolien dan ook nog moe en heel onhandelbaar. Mama begrijpt er niets van gisteren was haar jongste dochtertje nog zo blij, het zal wel overwaaien denkt ze. Jolien en Karin vertrekken samen naar school, ze horen snelle voetstappen achter zich. Jolien draait zich als eerste om en ziet blij dat het Sam is. Sam steekt zijn arm door haar arm en niet bij haar zus, opeens schijnt de zon weer en is ze heel gelukkig. Sam heeft een vrije dag en loopt graag een eindje mee met hen,” hij moet tot aan de bakker” vertelt hij, want er was geen brood meer.
Terug thuis is Jolien weer vrolijk en blij ze is al die boze woorden vergeten die ze aan haar zus zei. Die avond gaan ze dan ook weer gezellig samen naar boven en kletsen aan een stuk tot ze allebei slapen als een roos.

 

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

10.09.21
Feedback:
Het verhaal wordt veel sterker als je goed let op je zinnen. Zet meer punten! Doe veel meer met dialoog. Laat de personages praten. Show, don’t tell!
 • Waardering
  60%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
09.09.21
Feedback:
Dit verhaal roept de sfeer op uit jonge tienerjaren. Dus zeker ook geschikt voor die doelgroep. Leuk om te lezen, Stientje en misschien spoort het wel aan voor een schrijfactiviteit met verhalen/ gedichten die speciaal geschreven zijn voor kinderen.
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Een uit de hand gelopen verjaardagsfeestje
369
Lezen?
Jong gezin uiteengerukt
306
Lezen?
Het verleden
293
Lezen?