Voor schrijvers, door schrijvers

Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! 

250 Hits

Publicatie op:
Schaatsen (1962)
schaatsen 1
Schaatsen(1962)
“Jan, kom nou“ riep broer Ger, terwijl hij gracieus op zijn schaatsen wegreed. Vreselijk, wat had ik het koud. Koude handen, bevroren voeten. En dat voor mijn plezier. We waren naar Hesselingen gefietst, alwaar een ondergelopen stuk weiland voor het nodige schaatsplezier moest gaan zorgen. De tent met koek en zopie werd door de schooljeugd op deze woensdagmiddag al druk bezocht.
“Wacht nou even” probeerde ik nog, maar Ger en de anderen zwierden al over het ijs. Wat een gepruts om die “houtjes” onder te krijgen. De sneeuw stoof over de kale ijsvlakte en vormde heuveltjes tegen de walkant aan waar ik zat. Nog dieper trok ik de muts en sjaal over mijn gezicht tot alleen de ogen nog zichtbaar waren. Eindelijk kon ik de handschoenen over mijn verkleumde vingers aantrekken, want de touwtjes waren stevig aangetrokken en de schaatspret kon beginnen. Maar ik had nog geen drie slagen gemaakt of het touwtje van één van de schaatsen knapte en stond de linker schaats dwars onder mijn schoen. “Gloeiende,
gloeiende” en het laatste restje warmte in mijn lichaam kwam als stoom uit mijn oren.
Toen later ook nog een riempje scheurde, brulde ik naar broer Ger “Ik ga naar huis en trek ook nooit meer schaatsen aan”. Met de intrede van de hoge noren heb ik het nog weleens geprobeerd, maar een succes is het nooit geworden.
 

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Schaatsen (1962)"

07.11.20
Feedback:
O ja, die houtjes! Daar heb ik ook nog mee geklungeld voor ik mijn eerste kunstschaatsen kreeg. Ik vind het een leuk en herkenbaar verhaaltje Jan, alleen meer een cursiefje.
  • Schrijfkwaliteit
    4.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig