Voor schrijvers, door schrijvers

Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! 

237 Hits

Publicatie op:
Schaduw

Naast mijn luchtkasteel liggen prachtige wolkenvelden. Ik ga daar altijd graag zonnebaden op mijn hemelbed.  Ik zet dan de parasol op, een 'voor-de-zon' vrij vertaald. 
Ik zie nu al wat mist hier, mijn buurvrouw, de gouden ploert van hierboven. Ze is zo’n type dat meteen weggaat als het wat gaat betrekken. Snel aangebrand. Misschien burn-out? Een depressie? 
Ik blijf haar uitnodigen dus ik drijf de kudde donderwolken weg van het veld als makke lammetjes. Hoewel ze me ook kan laten stralen als ze in een goeie bui is,geeft ze nu regelmatig niet thuis. Het is een koele dooie boel zonder haar.  Rot weer zeg, steeds als ze het laat afweten. Maar van haar zijde wijken wil ik niet. Kan ik niet. 
De andere buurman, die regent van beroep is, verschijnt op het veld en ik vraag hem of hij weet waar ze is. ‘Met vakantie’, zegt hij. Teleurgesteld ga ik naar huis, wachten tot ze terugkomt.


Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Schaduw"

23.08.20
Feedback:
Met plezier gelezen, Annemarie.
  • Schrijfkwaliteit
    4.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig