Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! 

386 Hits

Publicatie op:
Schoon

Help! Ik heb een hulp in de huishouding. Klein, dik en zwijgzaam doet ze het huis, ze is dol op
stofzuigen, dweilen en de wc schoonmaken. Ze weigert het raam aan de achterkant schoon te maken. Het past niet in haar functie.
Om negen uur staat ze al voor de deur, met een rugzak om. Om tien uur wordt die opengemaakt en dan komen de krentenbollen te voorschijn. Rijk belegd met lekkere kaas. Uit het zijvak komt een klein draakje, die krijgt ook eten (drakenbrokjes?)
Ik neem dan ook maar een boterham.
Ze houdt zich strak aan haar schema. Om half twaalf is ze klaar.
Ze trekt de spelden uit haar haar, het is lang en blond krullend. Ze knuffelt met het draakje en duwt hem weer in het zijvakje.
Dan komt de lijst: schoonmaakmiddel met zeebrieslucht, pannensponsjes, gele lapjes van de Action, handcreme en schoonmaakazijn. Verder graag koffie bij de krentenbollen en spa voor het draakje, de Haagsche Courant en ohja, of ik op mijn slaapkamer wil gaan zitten, i.v.m. de privacy en de rust voor Gregorius (die is zo bangelijk), ziet u. En ik wil even naar de kleinkinderen bellen...
¨En eh, vindt u me wel aardig? U kijkt altijd zo stuurs. Zal ik volgende week slagroomsoesjes meenemen?¨
¨Lekker,¨ zeg ik glimlachend,¨ en ik vind u wel aardig hoor. Alleen die zeebrieslucht, die wil ik niet meer, en de Haagsche Courant en het apart zitten staan me wat tegen.¨
Haar bolle gezicht krijgt een wanhopige uitdrukking. ¨Zo wilde mijn vorige werkgeefster het graag, u dus niet?¨
Ik schud mijn hoofd, ze pakt haar rugzakje in, Gregorius steekt zijn koppie nieuwsgierig eruit. Ze stapt op de fiets en zwaait.
Ik vraag me af of ze nog komt. Ik denk het wel.


Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Schoon"

© stella Mantel