Voor schrijvers, door schrijvers

Kort verhaal

Stuk
Inzendingen: 1049
Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! In deze schrijfactiviteit is ook ruimte voor reisverhalen en flitsverhalen.
 
 "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef.
" Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen."
Stuk
© Eelco Visser op .
Aantal hits: 72

Aan de zuidzijde van het marktplein is het een drukte van belang. Schreeuwende stappers proberen voorbijgangers uit de tent te lokken. Ze hebben net als ik een beetje te veel gedronken.  Ik zwalk naar de parkeergarage met een kameraad in mijn kielzog. Mijn felgroene station vol met butsen staat er gelukkig nog. Het is de auto van mijn oma. Toen ze bijna halfblind was, besloot ze om niet meer te rijden. Met tranen in haar ogen leende ze de auto aan mij uit. De stationwagen is haar blijvende herinnering aan opa. 

Het lukt mij met moeite om de parkeergarage uit te rijden. Scheldend op de stappers die midden op de weg lopen, rijd ik via de Pelsterstraat, linksaf het Gedempte Zuiderdiep op en daarna rechtsaf de Verlengde Herestraat in. Na de Herebrug moet ik vol op de rem voor een lege stadsbus die voorbijsnelt. Op de Hereweg is op dit late uur geen mens te bekennen. De huizen zijn donker. Deze keer maar binnendoor naar Zuidlaren. Minder politiecontrole dan op de A28, dat komt goed uit. Als ik een beetje doorrij dan ben ik in 15 minuten thuis. Buiten de bebouwde kom gooien mistflarden roet in het eten. In het centrum van Haren zet ik mijn kameraad voor zijn huis af. Hij heeft zijn maaginhoud binnengehouden. Ik draai de Onnerweg op. Voorbij de sportvelden en de overweg is het nog veel rustiger en gaat het gas op de plank. Mijn koplampen verlichten beurtelings de weg en de bomen. Een schim doemt voor mij op. Ik geef een ruk aan het stuur en voel een klap. Het licht gaat uit.

Achteraf gezien moet het zo ongeveer gegaan zijn. Althans dat beweert de politie op basis van de informatie die ze hebben ingewonnen bij mijn mede kroeglopers, de buschauffeur en de wandelaar die mij op de plaats van het ongeval heeft aangetroffen. Allemaal zeggen ze hetzelfde: ik was bezopen. 

Nu lig ik thuis. Mijn been in het gips, dat valt nog mee. Bezoek krijg ik niet, behalve dan bezoek van een dode. 

Dit artikel delen?
Feedback voor schrijfactiviteiten

Hier jouw review voor: "Stuk"

Geschreven door Eelco Visser . Geplaatst in Kort verhaal.
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen.
(55)
31 commentaren
10 nuttige stemmen.
14.02.21
Feedback schrijfkwaliteit
Vooral de laatste zin kwam bij me binnen. Pijnlijk. Drank maakt inderdaad meer kapot dan je lief is. Je gemoedsrust bijvoorbeeld.
Grammatica & Spelling:
Goed
  • Waardering schrijfkwaliteit
    80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
Emoticons: ;o = wink, :d = bigsmile, :-$ = blush, (^) = cake, (h5) = clapping, 8) = cool, ;( = crying, (x) = handshake, :? = thinking, (hartje) = heart