1 post
 • images/deelname/kort_verhaal.jpg
  Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
  Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
  970 gepubliceerde inzendingen
 • Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Tam

Publicatie op: 03-09-21

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Tam

135 Hits.
Je staat daar nog in mijn gedachten ... tam, aan de rand van het veld, waar wij altijd voetbalden ... daar waar de tijd onze plek heeft verruild voor een modern verzorgingstehuis.
 
Soms hield je onbedoeld de ballen tegen, zodat ze niet in de sloot belandden of hielp je ons met takken om ze eruit te vissen.
 
In de herfst werd je somberder en wierp je je stekelige vruchten koud op de grond. Wij kwamen nog slechts een enkele keer om ze op te rapen ... maar ook om je te bedanken voor de fijne zomer.
 
Dan openden we de bolster om bij de kern van jouw vrucht te geraken, soms met geweld, soms met beleid. Zo schitterde je weer. Als het eropaan kwam haalden we ze voor je uit het vuur, jouw vruchten.

Je staat daar nog in mijn gedachten ... tam, aan de rand van het veld waar wij altijd voetbalden ... oh, mijn dierbare kastanjeboom.
 
Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

10.09.21
Feedback:
Vooral het eerste stukje vind ik mooi. Ik kreeg een beeld voor ogen van een zielig jongetje dat buiten de groep valt. Blijkt het een reus van een boom te zijn.
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Arjan Zuidervliet 10.09.21
  Dank je, Wies. Dat was ook een beetje de bedoeling. Zo wordt het wel een raar verhaal en heb ik ervoor gekozen om toch de clou weg te geven.
08.09.21
Feedback:
Mooi verhaal. Misschien zelfs nog fraaier zonder de laatste zin om het nog meer tot de verbeelding te laten spreken. En dat de ik-persoon de boom niet vergeet is toch wel duidelijk, want anders was de herinnering er niet.
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Arjan Zuidervliet 08.09.21
  Dank je Monique. Ik zal je nooit vergeten. Ik bedoel, dat knip ik er wel even tussenuit. Dat is beter.
  • Arjan Zuidervliet 08.09.21
   @Monique Cunnen Ik snap je, heel goed. Misschien onderschat ik de lezers, inderdaad. In dit geval geef ik hem weg, zodat het de tweede keer wel een begrijpelijk verhaal wordt. Mijn excuses, lezers.
  • Monique Cunnen 08.09.21
   Graag gedaan. Voor mij mag het verhaal zelfs nog iets eerder eindigen met: tam, aan de rand van het veld waar wij altijd voetbalden. Dan is het echt een voorbeeld van show, don't tell. Maar jij bent de schrijver :-)
03.09.21
Feedback:
Prachtig!
 • Waardering
  100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Arjan Zuidervliet 03.09.21
  Dank je Ineke. Wat begon als een gedicht is uiteindelijk een verhaaltje geworden.

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Ongekend
192
Lezen?
Stipje aan de horizon
184
Lezen?
To be or not to be
156
Lezen?