Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal.
Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Valentijn

 

“Goedemorgen.”

“Ik kwam net door het dorp en zag overal ‘Valentijn’ staan, wie is dat?”

“Dat is niemand, maar de naam voor een feestje dat moet eindigen in een festiviteit. Je weet dat mensen graag knuffelen, maar sommigen hebben nog niemand om te knuffelen, vaak weten ze wel iemand die daarvoor in aanmerking komt. Nou, met Valentijn sturen ze die een cadeau, vaak een bos bloemen, met daaraan een kaartje waarop subtiel staat wie de gever is.”

“Wat is subtiel?”

“Een paar regels waaruit de ontvanger kan afleiden wie de gever is, bijvoorbeeld:

                Lieve Hermien

                Ik wil je zien

                Het klinkt wat suf

                Maar Hendrikus wil knuf

De kans dat er nog een andere Hendrikus in de buurt van Hermien voorkomt, is niet groot, dus ze grijpt de telefoon en belt Hendrikus, die al een uur naast zijn telefoon zit. Hermien vraagt hoe het met hem gaat en zegt ‘vanavond eet ik rijst met gemarineerde kip, wil je komen eten?’ Dat wil Hendrikus wel. Vijf uur, afgesproken. Eigenlijk lust hij geen gemarineerde kip, bij hem moet een kip geheel blank de oven in, maar je kan niet alles hebben. Om vijf uur is hij present. Hermien staat al in de deur met een fles wijn, geeft hem die en wenst hem een vrolijk Valentijn. Later komt die wijn uitstekend van pas, hij spoelt regelmatig met een slok dat marinadegoedje door en het  bevordert uitstekend het gesprek en later het knuffelen. Gesnapt? Dat is waarom ze een Valentijnsdag hebben bedacht. Wij gaan nu aan de koffie.”

© Jan sammels op .

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.