Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal.
Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Verzwegen verleden

Ik ben er even tussenuit, moet dringend iets doen. Evelien las het briefje wel drie keer achter elkaar toen ze het na een lange werkdag vond op de keukentafel. Ze begreep er helemaal niets van. Wat was er in hemelsnaam aan de hand? Waarom was Bart vertrokken zonder ook maar één woord te zeggen?
Gisteren hadden ze de liefde nog bedreven en was ze ervan overtuigd dat hij tot over zijn oren verliefd op haar was. Hij had zelfs gezegd dat hij binnenkort vader hoopte te worden.

Ze belde hem op zijn mobiel. Shit, ze hoorde boven de telefoon overgaan. Ze rende de trap op. Zijn kleren hingen/lagen nog in de kast. Zelfs zijn laptop lag nog op het nachtkastje. Alleen de auto was weg.
In paniek belde ze haar ouders. ‘Mam, Bart is weg. Ik heb geen idee waar hij naar toe is.’
Toen haar ouders bij haar waren, namen ze contact op met de politie. ‘We kunnen op dit moment niet veel voor U doen, hij is vrijwillig weggegaan . Wacht eerst een paar dagen af of hij contact opneemt. Misschien is hij dan al weer terug.’
De volgende dag schrok ze toen ze zag dat er een groot bedrag van hun bankrekening was gehaald. Uren zat ze te piekeren. Wat was haar niet opgevallen, wat had ze gemist. De laatste weken trokken in haar gedachten als een film aan haar voorbij. Niets vreemds was haar opgevallen aan zijn gedrag. Woedend van onmacht, sloeg ze met haar handen tegen de muur en liet ze haar tranen de vrije loop. Klootzak, waar ben je? Wat doe je?
Ze belde zijn vrienden maar ook die waren totaal verrast over zijn verdwijning. Na twee dagen vond de politie zijn auto in de buurt van het station. Op camerabeelden was te zien dat hij ‘s morgens, op de dag van zijn verdwijning, de trein had genomen naar Schiphol. De verwarring nam alleen maar toe. Waar was hij heen op weg?

Aneesa rende naar hem toe toen ze de lichten van de auto zag.‘Papai, finalmente vocě esta aqui. Mama esta muito, muito doente.’ Hij tilde haar op, kuste haar en kreeg de tranen in zijn ogen bij het weerzien van zijn dochter na zeven jaar. Macie had hem pas verteld dat ze van hem zwanger was nadat hij als vrijwilliger in Mozambique al lang terug was in Nederland. Twee keer was hij daarna voor een korte periode in Maputo geweest.
‘Levá-la para a Holanda ela náo tem futuro aqui,’ fluisterde ze in zijn oor toen hij bij haar aan bed zat. ‘Promessa,’ zei hij. Twee dagen later blies Macie haar laatste adem uit.

Tien dagen later ging Eveliens telefoon af toen ze bij een vriendin was. Even had ze de neiging de telefoon niet op te nemen omdat het een onbekend nummer was. ‘ Met mij,’ hoorde ze .
‘Waar zit je, ’ vroeg ze met een trillende stem. ‘Op Schiphol, wil je me ophalen. Ik heb je heel veel uitteleggen en te vertellen.’ 

© Harry Boerkamp op .

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
17.11.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Mooi verhaal, Harry! En een verrassend plot.
Je hebt hier goed over nagedacht en dat maakt het een fijn verhaal om te lezen.
Mijn tips: je schrijfstijl kan best wat verrassender. Zinnen als 'de liefde bedreven/ trokken als in een film voorbij' kunnen echt mooier origineler! En waarom niet in show en not tell? Dat Eveline haar liefste voor zich zag terwijl hij op haar lag, haar oogleden één voor één kuste en haar borsten streelde? Dan weet ook iedereen wat je bedoelt zonder dat oubollige.
Wat ik ook niet zou doen is een andere taal gebruiken (of jargon of terminologie voor mensen die meelezen en dit weleens gebruiken) zonder dit uit te leggen. Niet iedereen spreekt Spaans (?) en begrijpt de communicatie tussen vader en dochter.
Ik denk dat je met wat meer uitwerking en geduld heel mooie verhalen kunt schrijven, want je schrijft verder heerlijk en ik merkte dat ik na het lezen van je verhaal nog even nadacht over het verhaal, over hoe mensen zich voelen in deze situatie. Doel bereikt dus! Dank je voor het delen van dit mooie verhaal!
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig