Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal.
Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Voer voor scheiding

Onlangs, staande voor de spiegel en mijn uitdijende pensje observerend, besloot ik dat het weer eens tijd werd voor wat lichaamsbeweging.
Dus op zaterdagmiddag de hardloopschoentjes aan, en rennen maar.
Over de polderwegen rond ons dorp. Die in deze Aprilmaand niet alleen bevolkt worden door zwetende en zichzelf beklagende blarenkwekers à la ondergetekende, maar tevens door vele tulpengluurders.

Een klein kwartier verder in mijn sportieve lente-uitje, zie ik in de verte bij een tweesprong groepjes mensen staan. Zich onledig houdend met het kieken van de uitbundige bollenvelden in bloei. Waarbij felrood, hardpaars en fluoride-geel strijden om de aandacht.
Om niet vanwege de kijkende medemens uit te moeten wijken, of erger, te moeten stoppen, besluit ik op de tweesprong linksaf te gaan.

Daar staan twee paardenkarretjes in de berm, waar net groepjes mensen in klimmen. Waarschijnlijk geheel verzadigd van de kleurige bollen, en weer richting huis, boerderij of manege gaand. Het eerste karretje draait de weg op, de tweede volgt.
Maar de laatste zo bruusk dat een vrouw, met kind op de arm, van achter uit de kar valt. En niet al te zacht op het bermgras belandt.

Een meisje, pal achter de man op de bok zittend, roept in onvervalst Engels: 'Dad, mam fell off!'
De paardenfluisteraar op de bok, met gecultiveerd hipsterbaardje, en overduidelijk niet gewend met iets groters dan een goudvis om te gaan, houdt het span met moeite in.
Draait zich dan half om naar zijn vrouw die net is opgekrabbeld, en zegt op geïrriteerde toon: 'Well, get in here'.

Een dusdanig botte opmerking dat zelfs de paarden er van opkeken.
Terwijl ik hen passeer klimt de vrouw weer achterop, de kleine en zichzelf wat fatsoenerend van de onverwachte buiteling.
Waarop ik al doorhollend deze happy family uit het oog verlies.

De volgende hijgende polderkilometers zal echter één prangende vraag me bezighouden.
Waarom huilde de kleine niet?
Pas als ik thuis de meurende schoentjes uitdoe, schiet het enige voor de hand liggende antwoord me te binnen.

Een varken dat paarden ment werkt alleen maar op de lachspieren.

 

© Lieven Kattestaart op .

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.