Voor schrijvers, door schrijvers

Kort verhaal

Volendam, Café De Hemel
Inzendingen: 974
Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! In deze schrijfactiviteit is ook ruimte voor reisverhalen en flitsverhalen.
 
 "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef.
" Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen."
Volendam, Café De Hemel
© Han Maas op .
Aantal hits: 133

Aan de Dijk vertrekt een solide boot met buitenlandse toeristen naar Marken.
Een stalletje verkoopt haring die te lang van tevoren is schoongemaakt. Een toerist denkt dat het visje in het IJsselmeer heeft gezwommen. De verkochte gerookte paling kan ook uit Harderwijk afkomstig zijn.
Groene houten huisjes achter de Dijk met Anno… vertellen het leed van vrouwen die hoopten dat hun mannen toch nog terug zouden keren van zee.

Café De Hemel vertelt met een gedenkteken recenter leed. In de nieuwjaarsnacht van 2000 op 2001 wenst iedereen elkaar gelukkig nieuwjaar. Kurkdroge kersttakken vatten vlam. Veertien mensen komen om het leven en nog veel meer zijn vanbinnen en vanbuiten voor het leven verminkt.
Je wilt niet kijken, maar je ziet het.

Dit artikel delen?

geef een waardering voor: "Volendam, Café De Hemel"

Geschreven door Han Maas . Geplaatst in Kort verhaal.
04.01.21
Feedback:
Mooi geschreven. Ik zag onlangs een programma over 20 jaar later, gesprekken met vriendinnen die het hadden overleefd. Heftig.
Grammatica & Spelling:
Goed
  • Lezenswaardig:
    80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  • Han Maas 04.01.21
    Dat was heel indrukwekkend, Hedwig. Dank je.
Emoticons: ;o = wink, :d = bigsmile, :-$ = blush, (^) = cake, (h5) = clapping, 8) = cool, ;( = crying, (x) = handshake, :? = thinking, (hartje) = heart

Jouw feedback hier?

Je helpt een andere schrijver met jouw eerlijke, respectvolle feedback en een serieuze waardering voor de schrijfkwaliteit van het artikel. Zie je verbeterpunten? Geef ze dan a.u.b. concreet aan in je commentaar.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen.

Snelmenu: Klik, voor belangrijke pagina's, aan de rechterkant op de blauwe button !