Voor schrijvers, door schrijvers
964 inzendingen in deze rubriek

Ook jouw tekstbijdrage is welkom en meedoen is gratis.

Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! In deze schrijfactiviteit is ook ruimte voor reisverhalen.
 
KLIK HIER om naar flitsverhalen te gaan.
Klik hier
Eerst inloggen of (gratis) aanmelden s.v.p. om je artikel in te zenden.
(klik op de button om in te loggen of je aan te melden)

214 Hits

Publicatie op:
Volendam, Café De Hemel

Aan de Dijk vertrekt een solide boot met buitenlandse toeristen naar Marken.
Een stalletje verkoopt haring die te lang van tevoren is schoongemaakt. Een toerist denkt dat het visje in het IJsselmeer heeft gezwommen. De verkochte gerookte paling kan ook uit Harderwijk afkomstig zijn.
Groene houten huisjes achter de Dijk met Anno… vertellen het leed van vrouwen die hoopten dat hun mannen toch nog terug zouden keren van zee.

Café De Hemel vertelt met een gedenkteken recenter leed. In de nieuwjaarsnacht van 2000 op 2001 wenst iedereen elkaar gelukkig nieuwjaar. Kurkdroge kersttakken vatten vlam. Veertien mensen komen om het leven en nog veel meer zijn vanbinnen en vanbuiten voor het leven verminkt.
Je wilt niet kijken, maar je ziet het.


Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Volendam, Café De Hemel"

04.01.21
Feedback schrijfkwaliteit
Mooi geschreven. Ik zag onlangs een programma over 20 jaar later, gesprekken met vriendinnen die het hadden overleefd. Heftig.
  • Waardering schrijfkwaliteit
    80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Ook graag je review voor een van de oudere inzendingen...

  • Een onverwachte verrassing. (310) Harry Boerkamp 18-04-2020

    ‘Dat had je toch niet hoeven doen?’ glimlachte Jona. Ze was helemaal verbaasd toen ze de cadeaus had uitgepakt.Het was zondagmorgen en we lagen nog heerlijk in bed. Het leek een mooie dag te gaan...

    Lees meer: Een onverwachte...