Voor schrijvers, door schrijvers

Kort verhaal

Kort verhaal
Inzendingen: 1004
Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! In deze schrijfactiviteit is ook ruimte voor reisverhalen en flitsverhalen.
 
 "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef.
" Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen."
Vos
© L.M. Spooren op .
Aantal hits: 128

De kamer op de Intensive Care is warm. We werken aandachtig, de verpleegkundige, de twee rechercheurs en ik: de gemeentelijk lijkschouwer. Om dit meisje, dit kind, haar ouders die zonder haar in het leven achterblijven, recht te doen. Twaalf jaar oud, wat is recht?

Als ik van de IC naar de uitgang van het ziekenhuis loop zijn mijn hoofd en mijn hart gedempt en vol. Het is Corona-tijd: op de drempel van het ziekenhuis, tussen ziek en buiten, tref ik een alcohol-fontein. Geplastificeerde instructies leiden me door de ontsmettingsprocedure. Vergeet de polsen niet! Ik doe er wat langer over, neem wat tussentijd.

Buiten is het stil, donker, schoon. Nevelregen valt koel op mijn huid. Opeens is er beweging: een vos. Ik sta stil. Hij kijkt me aan en loopt soepel door, boodschapper uit een andere wereld.

Dit artikel delen?

geef een waardering voor: "Vos"

Geschreven door L.M. Spooren . Geplaatst in Kort verhaal.
25.09.20
Feedback:
Mooi en met een mystieke ondertoon. Met plezier gelezen.
Grammatica & Spelling:
Goed
  • Lezenswaardig:
    80%
Show more
1 van de 1 lezers vond deze review nuttig
Emoticons: ;o = wink, :d = bigsmile, :-$ = blush, (^) = cake, (h5) = clapping, 8) = cool, ;( = crying, (x) = handshake, :? = thinking, (hartje) = heart

Jouw feedback hier?

Je helpt een andere schrijver met jouw eerlijke, respectvolle feedback en een serieuze waardering voor de schrijfkwaliteit van het artikel. Zie je verbeterpunten? Geef ze dan a.u.b. concreet aan in je commentaar.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen.

Snelmenu: Klik, voor belangrijke pagina's, aan de rechterkant op de blauwe button !