Klik hieronder op een van de mogelijkheden.

Wisselende stemmingen

Vera komt thuis uit haar werk: 
Ik ga het mijn man niet vertellen dat mijn hart zojuist werd gevierendeeld. Ineengekropen, als een verstoten foetus, stort zij zich op haar bed neer.
Ik voel me niet alleen afgewezen, een geprouveerde jas van eigenwaarde heb ik als vanzelfsprekend aangetrokken, evenals mijn ezelsoren en ben in de hoek gaan staan. 
Het is toch bespottelijk, onacceptabel en walgelijk dat ik me zo in de hoek heb laten zetten. Ik heb niet met haar geknikkerd! Ze moet mij respecteren om wie ik ben. Ik bén. Ik bén…
Ik ben een nietsnut en het zal ook nooit veranderen. Dat ze mij als voetveeg behandelde is logisch omdat ik het over mijzelf afroep. Je krijgt wat je verdient, immers. Oh, hoe kom ik ooit uit deze ellende?
Ik maak haar af! Sterker nog, ik maak iedereen af! Haar echtgenoot Paul wil naast haar op bed komen zitten. Op dat moment vliegt Vera op van haar bed en kijkt hem met grote dreigende ogen aan. ‘Kom niet in mijn buurt want ik ga slaan!’
Slaan? Bij deze gedachte lijkt zij in één klap haar rust terug te hebben gevonden. Dreigde je nu met het slaan van jouw éigen geliefde? Hij wilde je alleen maar troosten. Je lijkt wel niet goed snik! Je bent onberekenbaar, sadistisch en in-en-in-slecht.'
‘Oh, Paul, sorry. Het spijt me van deze vertoning. Je bent vast boos op me. Ben je boos op me? Ga je alsjeblieft niet bij me weg Paul. Ik hou van je. Oh, Paul. Ik ga steeds meer op mijn vader lijken. Al zijn slechte kanten en gedragingen heb ik overgenomen! Ik ben zo schaamteloos ontspoord en ben bovendien een gevaar voor iedereen op deze wereld. Ik weet het niet meer, lieverd. Ik blijf maar in een cirkeltje van emoties ronddraaien. Ik kom geen steek verder. De enige manier om daar ooit uit te komen is als álles definitief stopt. Voor altijd!’
Ah, daar hebben we mevrouwtje Suï Sandaal ook. Ze wil er weer mee stoppen hoor. Lekker makkelijk.
Plotseling is Vera er klaar mee. Genoeg nu! Ze pakt pen en papier en begint wat steekwoorden op papier te zetten. Wat is er nu féitelijk gebeurd net? Waarom vloog ik zo ontzettend uit de bocht? Ik raakte uit het lood omdat mijn collega op het werk twee keer aangaf dat ik later even terug moest komen met mijn vraag. Ze had het druk.
Echt waar, was dat álles...?
© Louisa Weijenbergh op .

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
04.01.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Ik vind het heel knap beschreven Louisa, voor de tekst krijg je van mij 5 sterrren.
Gedachten moet je alleen zonder aanhalingstekens schrijven. Het zou misschien ook iets duidelijker zijn als je na een gedachte een nieuwe regel zou beginnen, maar daar ben ik niet zeker van.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
03.01.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
leuk verhaal ik geef vijf sterren want je hebt er hard aan gewerkt en dat vind ik mooi
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig