Klik hieronder op een van de mogelijkheden.

Wolf/geitje The day after

‘Maar hoe voel je je nu?’

De dobbelstenen springen tingelend over het ganzenbord terwijl haar nieuwsgierige blik zich nestelt in de ogen van het geitje.
‘Tja, het was traumatisch. Die wolf was echt grimmig. Hij heeft ooit geprobeerd ons huisje op te blazen met dynamiet toen hij merkte dat het met normaal blazen niet lukte...’ Het geitje zet haar pion zeven stapjes naar voren. ‘Veilig,’ zucht ze.
‘Verschrikkelijk zeg. Wat een béést… Waar was jouw pappa eigenlijk toen het gebeurde?’
‘De zondebok zit een straf uit van duizend en één nachten. Die knuppel van een molenaar…’ - de tranen schieten het geitje in de ogen - ‘…was van plan om Assepoester op haar muil te slaan. Mijn pa heeft daar toen een stokje voor gestoken. Letterlijk.’

De grote klok slaat dertien zware dreunen.
‘Je bent nog steeds flink van slag. Hoe kwam je op het idee om je in de klok te verstoppen?’
‘Alle andere verstopplekken waren bezet door mijn zusjes. Het was dus daarin of kebab.’ Met een trillend pootje wijst het geitje naar de gietijzeren pot boven het haardvuur.
‘Wil je de wolf nog spreken in de rechtszaal?’ vraagt de therapeute haar met de grootste voorzichtigheid. Het geitje ramt haar pion na negen stapjes in de put. Haar ogen branden vurig als een draak.
‘Zeg liever hoe speltherapie me gaat helpen zodat ik niet de godganse wolvenroedel uitroei, Jeanine. Hoe krijg ik mijn lang en gelukkig leven weer op de rails?’

‘Rustig maar, geitje. Het is maar een sprookje!’

© Erik van der Velden op .

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
29.05.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Graag gelezen!
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig