Voor schrijvers, door schrijvers
970 inzendingen in deze rubriek

Ook jouw tekstbijdrage is welkom en meedoen is gratis.

Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! In deze schrijfactiviteit is ook ruimte voor reisverhalen.
 
KLIK HIER om naar flitsverhalen te gaan.
Klik hier
Eerst inloggen of (gratis) aanmelden s.v.p. om je artikel in te zenden.
(klik op de button om in te loggen of je aan te melden)

65 Hits

Publicatie op:
Wondbehandeling
De intacte huid werkt als barrière tegen indringende bacteriën en virussen. Onder andere snijwonden, steek-, schaaf-, bijt- en crushwonden kunnen zorgen voor een port d'entrée van ziektekiemen. Wanneer een wond niet goed gereinigd wordt kan een ontsteking ontstaan.
De opperhuid kan dichtgroeien en maskeren dat het onderhuidse weefsel geïnfecteerd is. Via een incisie kan het lichaam de bacteriën proberen kwijt te raken. Medicamenteuze behandeling kan nodig zijn.
Oudzeer vanuit de geest kan op een zelfde manier voor 'figuurlijke infecties' zorgen. Omdat het leed vanuit het verleden niet geaccepteerd en verwerkt is kan het in het heden tot pijnlijke situaties en gevaarlijke conflicten leiden.
Rouwen werkt als wondreiniging, maar dan voor de geest. Elizabeth Kübler-Ross was een autoriteit op gebied van verlies en rouw. Zij heeft vijf verschillende fases van rouw beschreven. Pas wanneer men zich blijvend in de fase van acceptatie bevindt mag 'de opperhuid' zich sluiten en heeft men oudzeer verwerkt.
 
De pijn die achter oudzeer schuil gaat
Onzichtbaar achter een maskerend gelaat
Voorkom chirusgisch ingrijpen
Laat de pijn toch langzaam wegsijpelen
Zoek de weg naar rouw en verdriet
Zodat een ieder weer een toekomst ziet

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Wondbehandeling"

31.03.21
Feedback:
Toch minder een verhaal Louisa en meer een blog?
  • Schrijfkwaliteit
    3.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Heb je deze al gelezen?

  • Schaduw (225) Annemarie Steenbergen 21-08-2020

    Naast mijn luchtkasteel liggen prachtige wolkenvelden. Ik ga daar altijd graag zonnebaden op mijn hemelbed.  Ik zet dan de parasol op, een 'voor-de-zon' vrij vertaald. Ik zie nu al wat mist hier, mijn...

    Lees meer: Schaduw