1 post
 • images/deelname/Limerick.jpg
  Een limerick is een gedicht van vijf regels met het rijmschema a a b b a. In de eerste regel wordt (meestal) een persoon of dier geïntroduceerd met een plaatsnaam die meestal gekozen wordt vanwege het rijm. Voorts heeft een limerick vaak humoristische of dubbelzinnige inhoud. De laatste regel is de clou.
  40 gepubliceerde inzendingen
 • Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Afscherming

Publicatie op: 04-07-21

'Ik ontvang graag feedback'

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Afscherming

154 Hits.

Een metselaar uit Belgisch Stene

Zijn vrouw was in één keer verdwenen

Dat was wel heel zuur

Want een nieuwe muur

Die was zojuist in huis verschenen

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

25.07.21
Feedback:
Qua tekst heel leuk, met een verrassende twist, maar hij loopt niet helemaal lekker. Vandaar 4 sterren van mij. Wel met veel plezier gelezen.
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Herscho Duds 28.07.21
  Dank je. Sorry voor de late reactie. Ik kom oorspronkelijk uit het oosten van het land en daar was het liedje (limerick) over het boertje in Zwolle populair. Mijn limericks volgen dat qua lettergrepen, ritme en metrum (althans dat probeer ik). Volgens mij loopt deze daar wel op.
  • Herscho Duds 29.07.21
   @LouisevanderHee Louise. Dank je dat je de tijd en moeite neemt en me een goede tip stuurt. Dit vind ik nou zo mooi aan deze site, zoals de input van jou, kritisch maar behulpzaam en met een positieve inslag (nou ja, mbt anderen hier en daar wat nukkige uitzonderingen daargelaten :-)
  • Louise van der Hee 29.07.21
   Hi Herscho, heel herkenbaar om de limerick als liedje te zingen. Zelf heb ik er ook een paar ingestuurd, superleuk om te doen, maar het valt niet mee om een hele goede te schrijven. Toch is er een schemaatje dat laat zien waar de beklemtoonde en onbeklemtoonde lettergrepen in principe horen te staan. Nu leg ik dit naast me als ik er een ga schrijven en probeer me daaraan vast te houden. Misschien heb je iets aan deze tip, om nog net iets bij te schaven. Maar al met al vind ik je inzending leuk.
08.07.21
Feedback:
Hahaha! Dat is een hele leuke!
 • Waardering
  100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
55 woordenverhaal
Frons
212
Lezen?
Oude wijn
198
Lezen?
55 woordenverhaal
Werklust
179
Lezen?