1 post
 • images/deelname/Limerick.jpg
  Een limerick is een gedicht van vijf regels met het rijmschema a a b b a. In de eerste regel wordt (meestal) een persoon of dier geïntroduceerd met een plaatsnaam die meestal gekozen wordt vanwege het rijm. Voorts heeft een limerick vaak humoristische of dubbelzinnige inhoud. De laatste regel is de clou.
  Klik op SCHRIJFACTIVITEITEN (tabs hieronder) voor alle mogelijkheden!
  44 gepubliceerde inzendingen
 • Tekst opsturen:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 03-02-2021

Hits: 311

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Zeven, acht, negen

Aangepast: 05-06-2021
Een student in het Duitse Zeven,
geniet ongerijmd van z’n leven
Hij slaat nimmer acht,
op wat wordt verwacht
Doch voor dichten krijgt hij een negen.
 
Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

11.02.21
Feedback:
Hiervoor een 5, meer kan ik niet geven
Show more
07.02.21
Feedback:
Na veel vijven en zessen krijg jij van mij een tien! Dat mag je vieren!
Show more
 • Louise van der Hee 08.02.21
  Haha. Ook nog vijven, zessen en een tien. Misschien is het een leuke uitdaging om een keer iets met alle cijfers te doen? Dank je wel voor je feedback en waardering, Annemarie. Groetjes Louise.
05.02.21
Feedback:
Je popelt ongetwijfeld van nieuwsgierigheid naar Clara's oordeel. Welnu, zij verbleekte bij het lezen van jouw regels en prevelde:
“De poëtische kloof tussen ZEVEN en NEGEN kan niet simpelweg met ACHT gedicht worden.”
Zij vervolgde dromerig zonder zich verder al te zeer om spelling en spaties te bekreunen:
“foeialsgevolgvanditversjedatlouisevanderheeoverde7theeftgetr8temaken verkeerikindecontrami9adelooswijsikwelkelimerickookaf.” Aan die 3 sterren moet je niet te zwaar tillen.
Show more
 • Louise van der Hee 05.02.21
  O, geweldig!
  Ah, die Clara. Ik hoop dat ik haar niet te erg van haar stuk heb gebracht. Voortaan moet zij de limericks dan maar gewoon overslaan, Maar jouw eerlijke feedback waardeer ik altijd enorm en zeg maar tegen Clara dat ik met deze drie sterren echt heel blij ben.
  Fijn weekend.

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
55 woordenverhaal
Hij heeft de tijd!
715
Lezen?
55 woordenverhaal
Uitdagende klas
711
Lezen?
55 woordenverhaal
Liever broodjes!
638
Lezen?