Literaire prijzen

Hier het actuele nieuws over literaire prijzen. Een literatuurprijs wordt periodiek (vaak jaarlijks) uitgereikt aan een auteur voor een specifiek werk, een serie werken of zijn of haar gehele oeuvre. Er zijn de nodige literaire prijzen in België en Nederland. We streven naar een actueel overzicht met het laatste nieuws. Ontbreekt volgens jou belangrijk nieuws over literaire prijzen? Laat het ons a.u.b. weten.

Op Schrijverspunt zijn bij de schrijfactiviteiten duizenden columns, verhalen, gedichten, sprookjes, blogs, etc te vinden van de leden van Schrijverspunt. 

Kijkend naar al die ontvangen en gepubliceerde inzendingen is echter een verschil te ontdekken in de kwaliteit. Dat blijkt ook vaak uit de door leden aangegeven waardering en bijvoorbeeld het aantal hits. Neemt niet weg dat vrijwel elk artikel lezenswaardig is.

Meedoen aan schrijfactiviteiten is dan ook, naast de persoonlijke uitdaging, een mooie manier om je visitekaartje af te geven als schrijver. Je kunt laten zien wat je kunt en lezers kunnen dat ervaren. Daar gaan we een stapje verder in.

Wij zijn van mening, na het lezen van al die schrijfactiviteiten, dat schrijvers werk laten zien waaruit blijkt dat ze ook echt wat in hun mars hebben. De teksten zijn logisch, doordacht en weten iets over te dragen. Daar is meer over te zeggen maar het zal duidelijk zijn dat bepaalde schrijvers in positieve zin de aandacht weten te trekken. Een volgend verhaal of gedicht van die schrijver wil je ook wel graag lezen. Dat noemen we talent!

We hopen dat iedereen met plezier blijft schrijven en meedoet aan onze schrijfactiviteiten maar er zijn ook schrijvers die we verdenken als talentvol en die we eens extra in de spotlight willen zetten. Als waardering voor al het schrijfwerk en wellicht als stimulans voor een verdere stap als schrijver. Voor andere schrijvers een motivatie om vooral te blijven schrijven. Daarom gaan we   op zoek naar de talentvolle schrijver van het lopende jaar

Hoe bepalen we wie de talentvolle schrijver is?

Om in aanmerking te komen voor nominatie als talentvol schrijver in een jaar dient een lid van Schrijverspunt aan bepaalde voorwaarden te voldoen.

De verkiezing:
Bezoekers en leden van Schrijverspunt kunnen op de reguliere wijze (de sterren) een waardering geven voor elke gepubliceerde inzending, in het lopende jaar, voor een schrijfactiviteit. Toegekende waarderingen voor het werk van een schrijver, die aan de nominatievoorwaarden voldoet, gebruiken we automatisch voor het berekenen van de gemiddelde score voor die schrijver. Alleen de waarderingen voor de inzendingen van het actuele jaar tellen mee.

Bij de bepaling van de status voor talentvol schrijver berekenen we de gemiddelde score over alle gepubliceerde inzendingen van een bepaalde schrijver in dat jaar (dus 2022) die voldoen aan de nominatievoorwaarden en de tot en met 15 december (24.00 uur) van het lopende jaar aan hem/haar toegekende extra punten. De uitslag is bindend. Er kan niet over worden gecorrespondeerd. 

 

In 2022 zijn door leden en bezoekers meer dan 5100 waarderingen, in totaal, gegeven voor de in 2022 gepubliceerde inzendingen bij schrijfactiviteiten.  De schrijver met de hoogste gemiddelde waardering was in 2022:

Erik van der Velden

 
 
We feliciteren Erik natuurlijk van harte met het behaalde resultaat en wensen hem, naast veel schrijfplezier, ook een succesvolle volgende stap toe in de schrijfwereld.
 
klikhier om het profiel van Erik te bekijken.
  • En de winnaar?

    Erik mag zich om te beginnen natuurlijk beroepen op het feit dat hij door de leden en bezoekers van Schrijverspunt is gekozen tot de talentvolle schrijver van 2022. Een duidelijk teken van waardering en erkenning voor zijn schrijfwerk. Van Schrijverspunt ontvangt hij een boekenbon ter waarde van € 75 euro, vrij te besteden in de boekenwinkel van Schrijverspunt. Daarnaast bieden we de winnaar, desgewenst, de mogelijkheid om een jaar lang aan een manuscript te werken waarbij Uitgever Schrijverspunt gratis beschikbaar is voor advies (o.a twee quickscans) en bij behalen van het beoogd resultaat een uitgeefcontract zal aanbieden.

Eerdere winnaars:

Verkiezing tot Talentvolle Schrijver is slechts eenmaal mogelijk.

  • Lieven Vandekerckhove talentvolle schrijver 2019

  • Nicole Schilder talentvolle schrijver 2020

  • Elka Le Mair talentvolle schrijver 2021

  • Erik van der Velden talentvolle schrijver 2022

 

Dit is voorlopig de laatste verkiezing van Talentvolle schrijver. In 2023 zal geen verkiezing plaatsvinden. De redactie van Schrijverspunt zal zich beraden over een mogelijk andere werkwijze om aandacht te schenken aan talentvolle schrijvers . In de loop van dit jaar volgt nadere informatie!

RATING

5.0

STEMMEN

1

HITS

260

Nuttig artikel?

Is dit artikel nuttig voor jou?

  Graag je stem. (5 = erg nuttig, 1=niet nuttig, etc.)

Gebruikerswaardering: 5 / 5

PLG_VOTE_STAR_ACTIVEPLG_VOTE_STAR_ACTIVEPLG_VOTE_STAR_ACTIVEPLG_VOTE_STAR_ACTIVEPLG_VOTE_STAR_ACTIVE