Voor schrijvers, door schrijvers

Literaire prijzen

Hier het actuele nieuws over literaire prijzen. Een literatuurprijs wordt periodiek (vaak jaarlijks) uitgereikt aan een auteur voor een specifiek werk, een serie werken of zijn of haar gehele oeuvre. Er zijn de nodige literaire prijzen in België en Nederland. We streven naar een actueel overzicht met het laatste nieuws. Ontbreekt volgens jou belangrijk nieuws over literaire prijzen? Laat het ons a.u.b. weten.

Genomineerden voor de Herman de Coninckprijs 2021

Herman de Coninck2021De zes genomineerde bundels voor de Herman de Coninckprijs 2021 werden bekend gemaakt op 21 februari 2021, de dag waarop Herman de Coninck 77 jaar zou zijn geworden. In 2021 heeft de Herman de Coninckprijs betrekking op de bundels die tussen 1 januari 2020 en 31 december 2020 zijn verschenen. Eén van de genomineerde bundels moet een debuut zijn. De genomineerde debutant van dit jaar is Wout Waanders.

De laureaat wordt bekendgemaakt op 21 maart.

Het prijzengeld van de Herman de Coninckprijs voor Poëzie bedraagt € 7.500. Sponsors zijn Klara en De Morgen. Literatuur Vlaanderen en Antwerpen Boekenstad investeren in de Herman de Coninckprijs.

Bron: https://www.hermandeconinckprijs.eu/nominatie/

Dit artikel delen?

Hits: 38

Snelmenu: Klik, voor belangrijke pagina's, aan de rechterkant op de blauwe button !