Literaire prijzen

Hier het actuele nieuws over literaire prijzen. Een literatuurprijs wordt periodiek (vaak jaarlijks) uitgereikt aan een auteur voor een specifiek werk, een serie werken of zijn of haar gehele oeuvre. Er zijn de nodige literaire prijzen in België en Nederland. We streven naar een actueel overzicht met het laatste nieuws. Ontbreekt volgens jou belangrijk nieuws over literaire prijzen? Laat het ons a.u.b. weten.

Seppe Nobels wint Het Gouden Kookboek 2021

Op de Avond van het Kookboek is bekendgemaakt dat 'Een kookboek' van Seppe Nobels is uitgeroepen tot Het Gouden Kookboek 2021. Het Gouden Kookboek is de prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige kookboek van het afgelopen jaar. De bekendmaking is ook gelijk de start van de Kookboekenweek, die van 5 tot en met 14 november gevierd wordt.

gouden kookboek 2021Het Gouden Kookboek is de prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige kookboek van het afgelopen jaar. De shortlist bestond uit: De bijbel van de Indiase keuken van Paulami Joshi (Carrera Culinair), Homakase van Oof Verschuren (Nijgh Cuisine), Job & Perry: een klootzak-proof kookboek van Job Pattinasarany & Perry de Man (Carrera Culinair), Toko Lo van Lola van Ruler (Carrera Culinair) en Een kookboek van Seppe Nobels (Lannoo).

De prijs bestaat uit het winnende kookboek uitgevoerd in 'goud op snee' en de eretitel Winnaar Het Gouden Kookboek 2021. De vakjury presenteerde de winnaar onder het genot van verschillende hapjes en een drankje. De auteurs van de genomineerde kookboeken zaten tijdens de Avond van het Kookboek vol spanning te wachten in restaurant Droog. Alle ingezonden kookboeken waren dit jaar van hoge kwaliteit volgens de jury. Over Het Gouden Kookboek 2021:

'Dit prachtige, tijdloze kookboek begint met "Mag ik u inspireren…" Deze vraag kunnen we met een volmondig ja beantwoorden. In Een kookboek is namelijk goed gekeken naar hoe ingrediënten het beste tot hun recht komen. Dit eigentijdse, "chefwaardige" kookboek is ondanks het hoge niveau van de gerechten erg haalbaar voor de thuiskok. Met veel aandacht voor groente is dit een zeer toekomstbestendig kookboek te noemen. Een kookboek is zo’n kookboek dat zelden verschijnt maar dat je over 30 jaar nog veelgebruikt in iemands keuken ziet staan.'

Bron: Hebban

RATING
STEMMEN
HITS

293

Nuttig artikel?

Is dit artikel nuttig voor jou?

  Graag je stem. (5 = erg nuttig, 1=niet nuttig, etc.)

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive